Marko Lönnqvist meinasi kuolla.

Näin Marko Lönnqvistin järkyttävä päivä eteni: sydän pysähtyi kahdesti – Elziera-rakas: Olin varma Markon kuolemasta!

10.01.2018 08:02

Sairaalassa perjantai 13. päivä oli Marko Lönnqvistille todellinen epäonnen päivä. Sydänkohtaus oli tapahtunut vain kaksi päivää aikaisemmin, ja nyt hänen tilansa huononi rajusti entisestäänkin. Toinen keuhko oli romahtanut, ja ainoa mahdollisuus oli kuljettaa Marko Päijät-Hämeen sairaalasta Helsinkiin Meilahden sairaalaan.

Lue myös: Kuukaudeksi koomaan vajonnut ex-gangsteri Marko Lönnqvist: Käytin hormoneja liikaa ja liian pitkään!

Ennusteet eivät olleet lupaavia. Lääkärit kertoivat Markon avopuolisolle Elzieralle, etteivät he voi taata Markon selviävän matkasta.

– Minulle sanottiin kylmästi, että jos soittoa ei tule, se tarkoittaa, että hän on selvinnyt kuljetuksen ajan elossa.

Lue myös: Ei herkille, järkyttävä kuva kauhunhetkestä: ex-gangsteri Marko Lönnqvist luhistui kotonaan – Elziera-rakas elvytti sokissa! ”Marko ei reagoinut mihinkään!”

Kymmeniä leikkauksia

Elzieralla oli edessään painajainen. Hän näki vierestä, kun hänen miestään leikattiin lääkärien yrittäessä epätoivoisesti pitää tämän keuhkot toiminnassa.

– Pyysin lääkäreiltä kaunistelematonta totuutta. Minulle kerrottiin suoraan, etteivät he usko Markon selviävän. He lupasivat kuitenkin tehdä kaikkensa, Elziera muistelee.

Lue myös: Kuukausi koomassa vei ex-gangsteri Marko Lönnqvistiltä 30 kiloa – tältä hän näyttää nyt: ”Opettelin uudestaan puhumaan ja kävelemään!”

Kaiken tuskan ja epätietoisuuden keskellä Elzieran oli kuitenkin hoidettava lapset, koirat ja muut arjen asiat.

Markolle tehtiin kymmeniä leikkauksia. Hän eli kuukauden täysin koneiden varassa. Hengityskoneessa hän oli niin kauan, että lopulta koneen putki piti asentaa kurkkuun leikatun reiän kautta suoraan keuhkoihin. Lisäksi pitkään jatkunutta korkeaa kuumetta ei saatu laskemaan millään, ja Markon kroppa jouduttiin viilentämään koneellisesti.

Kuolema vaani koko ajan todella lähellä.

Lopulta elämä voitti. Marko heräsi Meilahden sairaalassa marraskuun alkupuolella.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Kari Pekonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!