Katso kuva!
Marko Lönnqvist meinasi kuolla.

Ei herkille, järkyttävä kuva kauhunhetkestä: ex-gangsteri Marko Lönnqvist luhistui kotonaan – Elziera-rakas elvytti sokissa! ”Marko ei reagoinut mihinkään!”

08.01.2018 05:40

Ex-gangsteri Marko Lönnqvist, 41, sai lokakuun lopulla täysin yllättäen sairauskohtauksen kotonaan. Hän sai kaksi sydänkohtausta ja aivoinfarktia.

Lue lisää: Kuukaudeksi koomaan vajonnut ex-gangsteri Marko Lönnqvist: Käytin hormoneja liikaa ja liian pitkään!

Markon puoliso Elziera Bezuidenhout, 32, ei unohda elämänsä järkyttävintä päivää ja miehensä sairaalavuoteella kuluneita viikkoja.

Tragedia alkoi tavallisena arkipäivänä. Elziera oli vienyt lapset kouluun, ja pariskunta vietti kahdenkeskeistä aikaa, kun Marko yllättäen lyyhistyi sängylle.

– Tajusin, ettei kaikki ole hyvin. Käänsin Markon selälleen, mutta hän ei reagoinut mihinkään. Aloitin elvytyksen samalla kun puhuin hätäkeskukseen, Elziera kertoo.

Tapahtuma oli niin traumaattinen, ettei Elziera pysty vieläkään puhumaan siitä. Sen sijaan hän ojentaa paperin, johon hän on kirjannut päivän tapahtumat.

Lue myös: Ex-gangsteri Marko Lönnqvist ja Elziera-rakas: Nämä asiat saavat syttymään!

Puoliso pelasti hengen

Markon onneksi Elzieralla on tarvittavat ensiaputaidot. Ennen hoitohenkilökunnan saapumista jokainen minuutti oli tärkeä. Ambulanssin saapumisessa kesti 20 minuuttia

– Tiesin, että minun piti antaa kaikkeni, koska olin Markon ainoa toivo. Suusta suuhun -elvytys ei toiminut, joten jatkoin paineluelvytyksellä. Se ei ollut helppoa, koska Marko on niin iso mies, ja minä niin pieni. Tunsin, kuinka Markon kylkiluu räsähti poikki käsieni alla, mutta tiesin, että niin voi käydä, Elzieran lapussa lukee.

Tämän kuvan ottaessaan Elziera oli jo varma, ettei Marko selviäisi. – Vaistonvaraisesti ajattelin, että haluan viimeisen kuvan rakkaastani muistoksi, hän kertoo.
Tämän kuvan ottaessaan Elziera oli jo varma, ettei Marko selviäisi. – Vaistonvaraisesti ajattelin, että haluan viimeisen kuvan rakkaastani muistoksi, hän kertoo.

Lue myös: Ex-gangsteri Marko Lönnqvist poliisin haaviin: autosta kilvet irti – kuva!

Kohtaus olisi yhtä hyvin voinut tapahtua Markon ollessa yksin kotona. Jos Elziera ei olisi ollut paikalla, Marko olisi todennäköisesti kuollut.

– Minun oli pakko jaksaa, vaikka jokainen minuutti oli tuskaa. Tein kaikkeni, kunnes ambulanssihenkilökunta saapui.

Uusi kohtaus

Kolme ensihoitajaa ja Elziera saivat vain vaivoin siirrettyä yli 120-kiloisen Markon makuuhuoneesta keittiöön.

– Hoitajien katseet kertoivat, ettei toivoa ollut. Olin niin varma Markon kuolemasta, että otin hänestä vaistonvaraisesti vielä viimeisen kuvan muistoksi, kun häntä elvytettiin.

Lue myös: Marko Lönnqvistin ja Cannonball MC:n törkeä rahanpesuepäily: hämärä Harley-Davidson kysymysmerkkinä – ”En tiedä siitä mitään!”

Markon sydän saatiin lopulta käymään sähköiskuilla. Kun häntä kannettiin ambulanssiin, seurasi kuitenkin uusi sydänpysähdys. Samalla Markon kasvot muuttuivat sinisiksi.

– Romahdin, itkin ja löin nyrkkini kaikilla voimillani oveen. Se kipu ei tuntunut missään siihen verrattuna, mitä tunsin sydämessäni, Elzieran paperissa lukee.

Onneksi sähkö herätti sydämen vielä toisen kerran eloon. Marko kiidätettiin Päijät-Hämeen sairaalaan, mutta selviytymismahdollisuudet olivat todella heikot.

Lue Markon voinnista lisää torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Seiskan arkisto ja Elziera

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!