Uutiset

NHL:n uusi supertähti Miro Heiskanen kituuttaa ”taskurahoilla” – suuri palkankorotus luvassa!

22.04.2019 11:08

Miro Heiskanen, 19, on Dallas Stars -fanien lemmikki, ja amerikkalaiset osaavat tunnetusti tunnustaa väriä.

Dallas Starsin kotiottelussa American Airlines Centerissä lähes jokaisella katsojalla on fanipaita yllään, ja yllättävänkin monen selkämyksessä komeilee supisuomalainen nimi: Heiskanen.

– Ai miksi ostin hänen paitansa? Koska Mirosta tulee mahtava NHL-pelaaja. Pitkäksi, pitkäksi aikaa, Andyksi esittäytyvä herrasmies selostaa Seiskalle.

Eikä hän taida olla väärässä. Mirolle siirtyminen Helsingin IFK:sta Dallasin sotisopaan on ollut hämmentävän sulava. Mistään ei uskoisi, että kyseessä on vasta espoolaisnuorukaisen ensimmäinen NHL-kausi.

Lue myös: 19-vuotias suomalaisnuorukainen pisti Texasin polvilleen – amerikkalaiset hehkuttavat estoitta: ”Aivan uskomattoman sairas jätkä”

Kehuja satelee

NHL-kausi on pitkä ja raskas. Silti Miro tehtaili 82 runkosarjaottelussa puolustajalle kunnioitettavat 33 tehopistettä. Kivenkoviin pudotuspeleihin tuli todella tykki alku, kun Miro teki heti ensipelissä kaksi maalia Nashvillen verkkoon.

– Jo pelkästään se, että pystyy pelaamaan 19-vuotiaana 82 runkosarjamatsia… En tiedä, onko olemassa montaakaan kaveria, joka pystyisi samaan, Stephen Vega hämmästelee.

– Hän on nopea luistelija ja tuo paljon energiaa joukkueeseen. Olemme onnekkaita, kun meillä on tuollainen pelaaja riveissämme, Ryan Hendricks hehkuttaa.

Ryan Hendricks saapui Dallasin kotiotteluun Heiskas-paidassa.
Ryan Hendricks saapui Dallasin kotiotteluun Heiskas-paidassa.

 

”Rakastan Heiskasta”

Andylla, Stephenillä ja Ryanilla on kaikilla Heiskasen nimellä varustettu Starsin paita. Kaikista kovin fani taitaa silti olla Kent Kalkbrenner, jolla on yllään Miron viime kauden pelipaita Helsingin IFK:sta.

– Ostin tämän paidan viime vuonna, kun matkustin täältä Teksasista Helsinkiin. Totta puhuakseni tein sen reissun Miron takia!

– Rakastan Heiskasta, aivan kuten rakastan kaikkia muitakin Starsin suomalaispelaajia, Kent korostaa tarkoittaen Esa Lindelliä ja Roope Hintziä.

– Hahaa, en olekaan suomalainen! Mutta pukeudun mielelläni suomalaispelaajien paitoihin, Kent Kalkbrenner, 34, tunnustaa Seiskalle.
– Hahaa, en olekaan suomalainen! Mutta pukeudun mielelläni suomalaispelaajien paitoihin, Kent Kalkbrenner, 34, tunnustaa Seiskalle.

 

Lue myös: Onko tässä Pohjois-Amerikan kovin suomalaispelaajien fani? Teksasilainen Kent, 34, matkusti Suomeen vain nähdäkseen Miro Heiskasen pelaavan – ”Rakastan häntä!”

Tulossa tuhti palkankorotus!

Miro Heiskanen joutuu vielä kitkuttelemaan taskurahoilla NHL:n mittapuulla. Maailman parhaassa kiekkoliigassa tulokaspelaajat saavat tienata maksimissaan 925 000 dollaria, noin 820 000 euroa kaudessa. Päälle tulee vielä bonukset, joita on erilaisia.

Yhden niistä Miro saavutti, kun hänet valittiin tammikuussa Starsin seurahistorian nuorimpana pelaajana NHL:n tähdistöotteluun. Jo pelkästään siitä Mirolle maksettiin 212 500 dollarin, noin 188 500 euron bonus.

Aivan eri summissa liikutaan parin vuoden päästä, kun Miron tulokassopimus umpeutuu. Sen jälkeen puhutaan jo useiden miljoonien vuosiansioista.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!