Muusikolle 2 000 euron korvaukset! Oikeustaistelun voittanut Jussi Hakulinen: ”Olen täysin tyytyväinen!”

Uutiset | 04.09.2020 07:49

Legendaarisen Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen, maineikas lauluntekijä Jussi Hakulinen, 55, asteli viime viikolla asianomistajan roolissa käräjäoikeuden istuntosaliin Porissa.

Haastehakemuksen mukaan kaksi naista oli syyllistynyt yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja kunnianloukkaukseen. Syyttäjän mukaan he olivat ladanneet Hakulista koskeneita arkaluontoisia potilastietoja Facebookiin.

Syyteen mukaan loukkaava somepäivitys tavoitti lukuisia ihmisiä. Se oli omiaan aiheuttamaan Hakuliselle kärsimystä, ja häneen kohdistui myös halveksuntaa. Potilasasiakirjan liitteeksi syytetyt olivat ladanneet päivitykseen Hakulista halventavan tekstin.

Rikosasia käsiteltiin viime viikolla Satakunnan käräjäoikeudessa.
Rikosasia käsiteltiin viime viikolla Satakunnan käräjäoikeudessa.

Lue lisää: Muusikko Jussi Hakulisen potilastiedot vuodettiin verkkoon – toinen tuomituista naisista alaikäinen!

Voitokkaita taisteluja

Tekijäkaksikko tuomittiin maksamaan Hakuliselle yhteisvastuullisesti 2 000 euron kärsimyskorvaukset. Lisäksi he joutuvat korvaamaan Hakulisen 1 440 euron oikeudenkäyntikulut.
Syytetyillä on seitsemän päivää aikaa valittaa tuomiosta.

Voitokkaat oikeustaistelut ovat tulleet Hakuliselle tutuiksi viime vuosina. Säveltäjävelho kuittasi markkinaoikeuden päätöksellä 15 000 euroa siitä, että hänen kirjoittamansa Joutsenlaulu-kappale esitettiin luvatta suositussa Vain Elämää -ohjelmassa.

Jussi Hakulinen on yksi Suomen arvostetuimmista lauluntekijöistä, ja hänet on palkittu muun muassa Pro Iskelmä -palkinnolla Iskelmägaalassa 2010.
Jussi Hakulinen on yksi Suomen arvostetuimmista lauluntekijöistä, ja hänet on palkittu muun muassa Pro Iskelmä -palkinnolla Iskelmägaalassa 2010.

Jussi: Olen täysin tyytyväinen

Seiska tavoitti Jussi Hakulisen istunnon jälkeen. Vähäpuheinen muusikko kertoi oikeudenkäynnin sujuneen hänen osaltaan kivuttomasti.

– Istunto sujui hyvin. Se on oikeastaan ainoa, mitä voin kommentoida. Se on niin pienen piirin juttu, ettei se kuulu muille ihmisille, Hakulinen tuumasi.

Tuomio annettiin kuitenkin heti?

– Joo, tuomari mietti 10 minuuttia, ja se oli siinä. Päätös tuli välittömästi.

Oletko tyytyväinen tuomioon?

– Olen täysin tyytyväinen. En voi kommentoida enempää, koska olen niin luvannut.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto ja MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!