Muusikko Jussi Hakulisen potilastiedot vuodettiin verkkoon – toinen tuomituista naisista alaikäinen!

Uutiset | 03.09.2020 10:40

Legendaarisen Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen, maineikas lauluntekijä Jussi Hakulinen, 55, asteli viime viikolla asianomistajan roolissa käräjäoikeuden istuntosaliin Porissa.

Haastehakemuksen mukaan kaksi naista oli syyllistynyt yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja kunnianloukkaukseen. Syyttäjän mukaan he olivat ladanneet Hakulista koskeneita arkaluontoisia potilastietoja Facebookiin.

Syyteen mukaan loukkaava somepäivitys tavoitti lukuisia ihmisiä. Se oli omiaan aiheuttamaan Hakuliselle kärsimystä, ja häneen kohdistui myös halveksuntaa. Potilasasiakirjan liitteeksi syytetyt olivat ladanneet päivitykseen Hakulista halventavan tekstin.

Jussi Hakulinen on yksi Suomen arvostetuimmista lauluntekijöistä, ja hänet on palkittu muun muassa Pro Iskelmä -palkinnolla Iskelmägaalassa 2010.
Jussi Hakulinen on yksi Suomen arvostetuimmista lauluntekijöistä, ja hänet on palkittu muun muassa Pro Iskelmä -palkinnolla Iskelmägaalassa 2010.

Lue myös: Hakulinen sai sakkoja huumausainerikoksesta

Suuri ikäero

Syytetyt myönsivät oikeudessa toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla. Erikoista tapahtumasarjassa on se, että tekijäkaksikolla on suurehko ikäero. Toinen syytetyistä on keski-ikäinen nainen, mutta toinen oli tapahtuma-aikana alaikäinen.  

Jutussa ei jahkailtu päätöksen kanssa, vaan syytetyt saivat tuomion välittömästi.

Molemmat naiset tuomittiin kummastakin syytekohdasta. Vanhempi nainen sai teosta 35 ja nuorempi 20 päiväsakkoa. Tuomittujen naisten vaatimattomien tulojen takia vanhemman sakko oli 210 euroa ja nuoremman 120 euroa.

Tekijäkaksikko tuomittiin maksamaan Hakuliselle yhteisvastuullisesti 2 000 euron kärsimyskorvaukset. Lisäksi he joutuvat korvaamaan Hakulisen 1 440 euron oikeudenkäyntikulut.
Syytetyillä on seitsemän päivää aikaa valittaa tuomiosta.

Lue Jussin kommentit oikeuden antamasta tuomiosta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto ja MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!