Vain Seiskassa!

Mörkö-mopo lähtee lopullisesti lapasesta! Hittibiisi Marko Anttilasta villitsee jo Keski-Euroopassa: ”Hyvä biitti, mutta mitä tämä Mörkö oikein tarkoittaa?”

Uutiset | 31.05.2019 18:33

Viimeisen viikon ajan enemmän tai vähemmän kaikki on ollut pelkkää mörköä.

Leijonien kultaisen kapteenin Marko “Mörkö” Anttilan mukaan ollaan jo nimeämässä katuja. Hänen kotipaikkakuntansa Lempäälän megaostarin, Ideaparkin, nimeä ollaan niin ikään vaatimassa ”Anttilaksi.”

Mitä erilaisimmat Mörkö-meemit ovat tukkineet internetin, ja Mörkö-patsaan pystytystalkoot lienevät nekin täydessä vauhdissa. Loppuunmyydyistä Mörkö-muumimukeista lienee edes turha enää sanoa mitään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tässä kuvassa Mörkö on juuri lyönyt sisään. Tällä kertaa Kanadan verkkoon.
Tässä kuvassa Mörkö on juuri lyönyt sisään. Tällä kertaa Kanadan verkkoon.

 

Silti kaikista näkyvin – tai oikeammin kuuluvin – Mörkö-manian muoto on ollut valtakunnan uusi jättihitti, Löikö Mörkö sisään?

Kuten vähintään 5 miljoonaa suomalaista jo tietääkin, kyseinen jumputus sisältää samplen selostaja Antero Mertarannalta. Hän teki tunnetuksi Löikö Mörkö sisään? -huudahdukset viime torstain Ruotsi-puolivälierässä, kun Mörkö lakaisi Leijonille 4-4- tasoitusmaalin.

Tätä kirjoittaessa kyseinen kappale keikkuu Suomen Spotify-listan ykkösenä. Sitä on kuunneltu alle viikossa jo lähemmäs puoli miljoonaa kertaa. YouTubessa sen "virallisella" versiolla on lähemmäs 200 000 katselukertaa.

 

On olemassa vakava vaara, ettei kyseinen Mörkö-ralli jää pelkästään Suomen sisäpiirivillitykseksi. Näin sosiaalisen median aikakaudella ilmiöt leviävät kulovalkean tavoin, ja tällä hetkellä ainakin Tshekeissä Löikö Mörkö sisään? soi jo paikallisten keskuudessa.

Lue myös: Ei ole totta! Tshekit iloitsevat Suomen MM-kullasta – mutta yksi asia herättää hilpeyttä: ”Tiedättekö, mitä Kaapo Kakko tarkoittaa meidän kielellämme?”

Seiskan toimittajaan yhteyttä ottaneelle prahalaiskaunotar Ilona Blažkoválle kyseessä on jo tuttu hitti.

– Olen törmännyt siihen biisiin somessa ja soittanut sitä kavereilleni. Kappale ei ole kovin pitkä, mutta tosi tarttuva, hän kehuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ilona Blazkova tietää, että kyllä, Mörkö todellakin löi sisään!
Tshekkilinen Ilona Blazkova tietää, että kyllä, Mörkö todellakin löi sisään!

 

Yksi asia on kuitenkin jäänyt hieman hämäränpeittoon Prahassa.

– Mielestäni tässä biisissä on hyvä biitti, mutta mitä tämä Mörkö oikein tarkoittaa? kovaksi kiekkomimmiksi tunnustautuva Ilona kysyy.

Google toki kääntää mörkön suomesta tshekiksi, mutta termin yhteys jääkiekkoon ei silti välttämättä aukea edes kaikista kovimmille keskieurooppalaisille lätkäfaneille. Vaatii Seiskan reportterin selventämään, että kyseessä on Leijonien kultainen kapteeni.

– Aaaa, Antilla! Eikun Anttila! Hän on iso mies, Ilona nauraa ja jatkaa:

– Minun on ehdottomasti soitettava tätä biisiä lisää täällä Prahassa. Onko se Suomessa isokin hitti?

SEISKA OLI VASTASSA, KUN TUOREET MAAILMANMESTARIT SAAPUIVAT SUOMEEN:


 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:AOP, Ilona Blazkovan kotialbumi
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!