Katso videot!

Mittaamattoman arvokas! Turengin huutokaupasta löytyy italialaisen taiteilijaneron mestariteos - "Se voi olla 100 000 euroa tai ihan mitä vaan"

Uutiset | 28.03.2020 15:01

Hämeenlinnan kupeesta Janakkalasta löytyy tehdashalli, josta löytyy arvotavaraa useiden satojen tuhansien - jopa miljoonien - eurojen arvosta. Kyseinen Turengin Huutokauppakeskus kätkee sisuuksinsa jopa sellaista arvoesineistöä, jota ei mistään muualta Suomesta löydy. Jos löytyy ulkomailtakaan.

Otetaan esimerkiksi jättiläismäinen, maailmankuulun taiteilijaneron luoma mestariteos. Suomalaisen Markku Pirin suunnittelema ja italialaisen Pino Signoretton puhaltama 5,8-metrinen taidelasi-installaatio on ollut viimeksi näytillä Venetsian klassisessa Muranon lasimuseossa. Kyseessä on käytännössä mittaamattoman arvokas taideaarre.

– Tällaisella esineellä ei ole enää olemassa mitään hintaa. Se voi olla 100 000 euroa tai ihan mitä vaan, Petri Vuorinen parahtaa Seiskalle.

Markku Pirin suunnitelma ja Pino Signoretton puhaltama 5,8-metrinen taidelasi-installaatio on ollut viimeksi näytillä Venetsian maailmankuulussa Muranon lasimuseossa. Kyseessä on käytännössä mittaamattoman arvokas taideaarre.
Markku Pirin suunnitelma ja Pino Signoretton puhaltama 5,8-metrinen taidelasi-installaatio on ollut viimeksi näytillä Venetsian maailmankuulussa Muranon lasimuseossa. Kyseessä on käytännössä mittaamattoman arvokas taideaarre.

Hurja suosio

Turenkilainen Vuorinen on vienyt huutokauppatoiminnan täysin uudelle tasolle Suomessa. Hänen pyörittämästään Turengin Huutokauppakeskuksesta löytyy jopa VIP-aitiot, joissa huutaja voi heitellä tarjouksiaan nappia painamalla samalla, kun lekottelee todellisessa laiskanlinnassa.

– Huutokauppapäivinä täällä on niin kova tungos, että autojono on puolen kilometrin pituinen eivätkä läheskään kaikki halukkaat mahdu millään sisään, Petri kehaisee.

Lue myös: Tiesitkö? Turenkilaisesta tehdashallista löytyy Suomen oloissa ainutlaatuinen huutokauppa: tarjolla maailman kallein kellomerkki, Salvador Dalín patsas ja superharvinainen Chevrolet!

Megaharvinaisella ja mittaamattoman arvokkaalla taideteoksella on mittaa peräti 5,8 metriä.
Megaharvinaisella ja mittaamattoman arvokkaalla taideteoksella on mittaa peräti 5,8 metriä.

Korona kiusana

Tänä sunnuntaina on toisin. Maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi huutokauppa on pakko järjestää pelkästään netissä. Mutta se järjestetään kuitenkin.

– Huudettavana on yli 800 kohdetta. Moni on tuonut tänne tavaraa jo kuukausia sitten, eikä silloin kukaan osannut arvata tällaista koronakatastrofia, Petri hymähtää.

– Hyvää tässä on se, että ihmiset ovat karanteenin vuoksi kotona ja heillä on aikaa selata nettiä. Viime huutokaupassa sivuillamme riitti useita satoja tuhansia kävijöitä.

Lue lisää Turengin huikeasta huutokaupasta tuoreimmasta Seiskasta!

 

Teksti:Eetu Ampuja, Turenki
Kuvat:Eetu Ampuja & Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nuukuus pelasti huutokauppakeisarin! Nollatuloilla elävät Aki ja Heli Palsanmäki: Eläkehaaveet kaatuivat

Katso video!

Pekka Haaviston törttöily syyteharkintaan! Ulkoministeriä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisista – katso jupakan käynnistänyt kohuvideo!

Katso video!

Porvoolainen Kosti katosi – löytyi elossa hautajaisten jälkeen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!