Missifinalisti Jenna Ruohola lyttää Miss Suomi -kärkikolmikon ja poisti kilpasiskot Instagramistaan - purkaa pettymystään Seiskalle: "Siellä on yksi, joka tarvitsee todella paljon harjoittelua!"

Uutiset | 03.10.2018 11:45

Miss Suomi -finaalissa ilman sijoitusta jäänyt Jenna Ruohola ei peittele pettymystään.

Jenna julkaisi Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän purki pettymystään Miss Suomi -finaalin tuloksesta. Hän ei sijoittunut kilpailussa, eikä hän myöskään saanut lehdistön tai yleisön suosikin titteliä. Uudeksi Miss Suomeksi kruunattiin Alina Voronkova, ensimmäiseksi perintöprinsessaksi Eevi Ihalainen, toisen perintöprinsessan kruunun sai Jenny Lappalainen.

En koe tarvetta esittää onnellista kolmikon puolesta, kun en sitä rehellisesti voi kaikkien osalta olla. Kyseisessä kolmikossa ei ole mielestäni tarpeeksi sitä osaamista, jota annettiin ymmärtää, että tänä vuonna haetaan, Jenna kirjoitti.

Lue myös: Uusi Miss Suomi Alina Voronkova joutui somevihan kohteeksi – haluaa laittaa stopin kiusaamiselle: Vielä tänäkin päivänä aikuiset ihmiset tulevat aukomaan päätään!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finaalista on nyt muutama päivä, mutta viestien määrä ja ihmettely vaan kasvaa. Monet kaipaavat selitystä, mitä lauantaina tapahtui. Ihmetystä on tullut lehdistön/yritysten edustajilta ja yksityishenkilöiltä. Valitettavasti mulla ei ole antaa suoraa vastausta mitä finaalissa tapahtui. Lopputulos ei ollut sellainen kuin kuvittelin tai mitä suurin osa kuulemani perusteella on ajatellut. En koe tarvetta esittää onnellista kolmikon puolesta, kun en sitä rehellisesti voi kaikkien osalta olla. Kyseisessä kolmikossa ei ole mielestäni tarpeeksi sitä osaamista, jota annettiin ymmärtää, että tänä vuonna haetaan. Älkää ymmärtäkö väärin, potentiaalia toki kymmeniköstä löytyy jokaisesta, mutta aika tulee vastaan treenin kannalta. Kansainväliset kisat ovat jo käsillä ja niinpä kolmikossa olisivat kuuluneet olla tytöt, jotka ovat jo kruunaamishetkellä valmiita lähetettäväksi maailmalle. Ja ne osa-alueet ovat kroppa, puhe ja esiintyminen. Kuten finaalilähetyksessä näimme, moni menee lukkoon helponkin kysymyksen edessä, kun tilanne jännittää. Ja kisa sentään käytiin äidinkielellämme. Lopputulosta ajatellen herää kysymys, onko tuomaristo saanut tarpeeksi kattavaa kuvaa koko meidän taipaleesta (alkaen jo semifinaalipäivästä) ja tyttöjen oikeasta luonteesta ja osaamisesta. Tuntuu kyllä siltä, että itse finaalishow ei myöskään vaikuttanut lopputulokseen mitenkään. Mielestäni olisi aiheellista pisteyttää myös semifinaalivaihe, finaalikiertue ja lisäksi some-käyttäytyminen, joka on isossa roolissa näissä kisoissa tänä päivänä. Jos tuomaristo ei ole halukas sitoutumaan seuraamaan koko kiertuetta, ehkäpä heidän pisteensä tulisi olla vaikkapa vain puolet kokonaisuudesta. Moni tyttö, myös minä mukaan lukien on tehnyt vuosia töitä keräten esiintymiskokemusta niin lavalta, kuin kuvauksista. On luotu kontakteja ja hankittu sponsoreita valmiiksi. Eikö tällä ole merkitystä? Tää teksti saattaa kuulostaa katkeralta, mutta en voi peittää pettymystäni siitä, että jäin taas ilman sijoitusta. Tuntuu että sillä ei ole arvoa, mitä olet tehnyt ennen kisoja, kiertueella tai itse finaalissa. Halusin tuoda ajatukseni kuitenkin esille. Vuosia tätä matkaa kuljettiin, nyt se tuli päätökseen. #worldpeace ✌

Henkilön Jenna Ruohola (@jennaruohola) jakama julkaisu

 

Katkera pettymys!

Seiska tavoitti Jennan kommentoimaan Miss Suomi -finaalin lopputulosta.

Miss Suomi -kilpailu on nyt ohi. Millainen fiilis sinulle kaiken kaikkiaan jäi? Kirjoituksesi perusteella pettymys on aika selvä.

− Joo, siis totta kai olen pettynyt. Mielestäni se on inhimillistä. Varmasti jokainen olisi pettynyt, oli se sitten mitä tahansa on elämänsä aikana halunnut ja tehnyt hirveästi töitä sen eteen. Koen, että jos ei olisi pettynyt, ei asiaa olisi halunnut niin paljon.

Miten voimakkaasti pettymyksen tunteet tulivat esille finaalin jälkeen? Onnittelitko kärkikolmikkoa kruunauksen jälkeen?

− No siis tuota… Minä lähdin ystävieni kyydissä pois sieltä. Että en mitenkään tarkoituksen mukaisesti ole jättänyt onnittelematta, mutta en jäänyt koko paikkaan.

Tietojemme mukaan olet kommentoinut suoraan voittajakolmikkoa, että kruunut menivät väärille ihmisille.

− Niin kuin kirjoituksessani mainitsin, niin ketään en hauku, enkä aiokaan haukkua. Siellä on todella vahvaa osaamista, mutta sitten siellä on myös tuota… Siis tarvitsee paljon harjoittelua. Kirjoitin, että potentiaalia oli koko kymmenikössä, ja kärkikolmikossa on potentiaalia. Mutta ensimmäiset kansainväliset kilpailut taitavat olla jo kolmen viikon kuluttua, niin totta kai tulee hirveä kiire.

Kirjoitit, että kärkikolmikossa ei ole tarpeeksi sitä osaamista, jota haettiin. Mitä asioita kärkikolmikosta mielestäsi puuttuu eniten, jos mietitään sitä osaamista, jota Miss Suomi -kilpailulla haetaan?

− No, minä en halua sanoa mitään nimiä, mutta siellä on selvästi yksi, joka tarvitsee todella paljon harjoittelua kävelyssä. Ja sitten ihan sitä… puhumista. Tämä on minun mielipiteeni, mutta mielestäni ei riitä, että kerrot jostain harrastuksistasi. Koen, että Miss Suomena ja perintöprinsessoina pitää olla muutakin kerrottavaa. Selvästi miettiä, mikä on se oma juttu ja miksi. Miksi haluaa, eikä vain haluamisen takia.

Lue myös: Missifinalisti Jenna Ruohola näyttelee rohkeassa kohtauksessa uudessa elokuvassa – ”Ei tarvinnut sentään olla tissit paljaana!”

”En halua nähdä heidän tekemisiään!”

Onko sinulla jotain kruunattuja perintöprinsessoja (Eevi Ihalainen ja Jenny Lappalainen) vastaan, koska olet poistanut heidät muun muassa Instagramissa seurattujesi joukosta? Olet myös poistanut itsesi erilaisista missiryhmistä, joita teillä on ollut kiertueen ja finaalin aikana. Onko sinulla jotain kitkaa heidän kanssaan?

 − Ei ole mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, enkä mitenkään vähättele ketään. Se on nyt minun tapani käsitellä tätä asiaa. En halua nähdä mitään, mitä kukaan tekee. Voi olla, että haluan nähdä viikon tai kahden kuluttua. Että tavallaan se oli minulle niin iso juttu, etten halua kääntää veistä omassa haavassani. Ei ole mitään henkilökohtaista tai vihaa heitä kohtaan.

Minun on pakko kysyä sinulta ihan suoraan: miksi sinä olisit ollut parempi Miss Suomi tai perintöprinsessa kuin he, jotka ovat kruunut saaneet?

− No minä en missään kohtaa väittänyt, että olisin ollut paras valinta. Totta kai olen tehnyt ison työn, mutta niin oli moni muukin siinä kymmenikössä, kuka olisi tehnyt isomman tai on tehnyt ison työn.

Kirjoitit kuitenkin, että sinua harmittaa hirveästi, ettei sijoitusta tullut. Siksi haluaisin tietää, mikä olisi tehnyt sinusta paremman valinnan.

− No… Olen harjoitellut siis vuosia. Olen kerännyt esiintymiskokemusta. Olin miettinyt tarkkaan, mitä haluaisin sillä tittelillä tehdä, ja yritin tuoda sitä hyvin vahvasti esille missikiertueen aikana. Ja sitten on ihan… En halua kommentoida sitä sen enempää. Valinnat menivät nyt näin. Ja en ala nyt haukkumaan ketään.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!