Uutiset

Missi Pihla Koivuniemi teki rikosilmoituksen Jodel-sovelluksen törkykirjoittelusta: Olen valmis menemään oikeuteen!

10.12.2017 12:05

Torstaina ilmestynyt Seiska kertoi, että mobiilisovellus Jodelin Julkkisjuorut-palstalla julkaistaan jatkuvasti mielipiteitä ja huhuja, jotka vaikuttavat täyttävän rikoksen tunnusmerkistön.

Lue lisää: Jodel-hittisovelluksessa törkeää puhetta ja huhuja julkkiksista: poliisi puuttui kirjoitteluun – useita rikosilmoituksia!

Yksi Jodel-myrskyn keskelle joutuneista on Miss Suomen toinen perintöprinsessa Pihla Koivuniemi, 22. Hänestä levitettiin kisan aikana huhuja huumeidenkäytöstä. Oikeustieteitä opiskeleva kaunotar teki asiasta rikosilmoituksen ja oli yhteydessä suoraan Jodeliin.

Lue lisää: Miss Suomi -finalisti Pihla Koivuniemi somevihan kohteena: Rikosilmoitus huumehuhuista!

– Poliisissa asiaa ei otettu heti vakavasti. Jouduin itse keräämään perusteet, joiden vuoksi asia täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Etsin siihen muun muassa ennakkotapauksen maailmalta. Sen jälkeen meno muuttui. Tiedän, että moni julkisuuden henkilö on tehnyt rikosilmoituksia Jodel-kirjoittelusta, Pihla kertoo.

– Tähän mennessä asiani ei ole edennyt. Sen olen kuullut, että Jodelin ja Suomen poliisin välillä on vaihdettu jotain tietoja. Onneksi sovelluksen ylläpito siivosi heti minuun liittyvää kirjoittelua.

Pitkä prosessi

Jos Pihlan tapaus ei etene viranomaistietä, hän voi ajaa asiaa oikeudessa myös itse. Jodel-rikosten selvittäminen on poliisille hankalaa, koska mobiilisovellus ei anna tietoja käyttäjistään kuin oikeuden päätöksellä.

– Jos muu ei auta, seuraava vaihtoehto on haastaa Jodel oikeuteen. Tiedän oikeustieteen opiskelijana, että rikosprosessi on Suomessa liian pitkä. Olisi kuitenkin tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, ettei Jodeliin voi kirjoittaa mitä tahansa jäämättä kiinni. Käyttäjät ovat kuitenkin yksilöitävissä, Pihla tietää.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!