Jodelissa kirjoitetaan asiattomasti.

Jodel-hittisovelluksessa törkeää puhetta ja huhuja julkkiksista: poliisi puuttui kirjoitteluun – useita rikosilmoituksia!

08.12.2017 08:37

Mobiilisovellus Jodelin Julkkisjuorut-palstalla julkaistaan etenkin Helsingin alueella jatkuvasti mielipiteitä ja huhuja, jotka vaikuttavat täyttävän rikoksen tunnusmerkistön.

Harvoin kukaan julkkis ärsyttää yhtä paljon kuin tämä. Väkivaltainen tyhjäpää, joka sai rikkaan pojan nalkkiin lapsella, kirjoitetaan esimerkiksi eräästä tunnetusta suomalaisesta naisesta.

Tuhannet lukevat päivittäin näitä epäasiallisia juttuja. Jodel on ilmiönä uusi, mutta poliisi on jo joutunut puuttumaan kirjoitteluun.

Asiattomassa Jodel-kirjoittelussa mahdollisia rikosnimikkeitä ovat esimerkiksi kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen. Molemmista teoista voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Mobiilisovellus Jodel on Saksassa kehitetty keskustelufoorumi, jonka suosio kasvaa koko ajan. Palvelussa lähetetään anonyymisti viestejä ja kuvia eli jodlauksia, jotka näkyvät 10 kilometrin säteellä oleville käyttäjille.

Käytännössä Jodel on kuin vessanseinä, jonne voi kirjoittaa kenestä tahansa mitä vain. Sääntöjen mukaan palvelussa ei saa esiintyä nimiä, yhteystietoja tai kiusaamista. Keskustelun tasoa vahtivat moderaattorit, mutta myös käyttäjät voivat antaa miinusääniä sopimattomille viesteille.

Juttua muokattu 8.12. klo 9.13: Lisätty selvennykseksi, että jutussa puhutaan Helsingin alueen Jodelista, sillä sovelluksessa julkaistut postaukset näkyvät lähtökohtaisesti kaikille käyttäjille 10 kilometrin säteellä.

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!