fbq
Uutiset
03.10.2018 12:28
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Jenna Ruohola
Miss Suomi -finaaliin pettynyt Jenna Ruohola arvostelee rajusti missituomaristoa ja pisteytystä – haluaa radikaalin muutoksen: Tämä on vain minun mielipiteeni!
Uutiset
03.10.2018 12:28
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Miss Suomi -kilpailussa kärkikolmikon ulkopuolelle jäänyt Jenna Ruohola kritisoi missituomaristoa.

Uusi Miss Suomi kruunattiin viime lauantaina (29.9.). Voittajan valitsivat fitness-guru Jutta Gustafsberg, ex-missi Jonna Ziprus, valokuvaaja Nadi Hammouda, Jounin kyläkaupan toimitusjohtaja Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen ja Seiskan uutistuottaja Katja Lintunen.

Lue myös: Missifinalisti Jenna Ruohola lyttää Miss Suomi -kärkikolmikon ja poisti kilpasiskot Instagramistaan - purkaa pettymystään Seiskalle: "Siellä on yksi, joka tarvitsee todella paljon harjoittelua!"

Jenna kritisoi tuomariston roolia pettymyksen täytteisessä Instagram-julkaisussaan.

Lopputulosta ajatellen herää kysymys, onko tuomaristo saanut tarpeeksi kattavaa kuvaa koko meidän taipaleesta (alkaen jo semifinaalipäivästä) ja tyttöjen oikeasta luonteesta ja osaamisesta. Tuntuu kyllä siltä, että itse finaalishow ei myöskään vaikuttanut lopputulokseen mitenkään...Jos tuomaristo ei ole halukas sitoutumaan seuraamaan koko kiertuetta, ehkäpä heidän pisteensä tulisi olla vaikkapa vain puolet kokonaisuudesta, hän kirjoitti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finaalista on nyt muutama päivä, mutta viestien määrä ja ihmettely vaan kasvaa. Monet kaipaavat selitystä, mitä lauantaina tapahtui. Ihmetystä on tullut lehdistön/yritysten edustajilta ja yksityishenkilöiltä. Valitettavasti mulla ei ole antaa suoraa vastausta mitä finaalissa tapahtui. Lopputulos ei ollut sellainen kuin kuvittelin tai mitä suurin osa kuulemani perusteella on ajatellut. En koe tarvetta esittää onnellista kolmikon puolesta, kun en sitä rehellisesti voi kaikkien osalta olla. Kyseisessä kolmikossa ei ole mielestäni tarpeeksi sitä osaamista, jota annettiin ymmärtää, että tänä vuonna haetaan. Älkää ymmärtäkö väärin, potentiaalia toki kymmeniköstä löytyy jokaisesta, mutta aika tulee vastaan treenin kannalta. Kansainväliset kisat ovat jo käsillä ja niinpä kolmikossa olisivat kuuluneet olla tytöt, jotka ovat jo kruunaamishetkellä valmiita lähetettäväksi maailmalle. Ja ne osa-alueet ovat kroppa, puhe ja esiintyminen. Kuten finaalilähetyksessä näimme, moni menee lukkoon helponkin kysymyksen edessä, kun tilanne jännittää. Ja kisa sentään käytiin äidinkielellämme. Lopputulosta ajatellen herää kysymys, onko tuomaristo saanut tarpeeksi kattavaa kuvaa koko meidän taipaleesta (alkaen jo semifinaalipäivästä) ja tyttöjen oikeasta luonteesta ja osaamisesta. Tuntuu kyllä siltä, että itse finaalishow ei myöskään vaikuttanut lopputulokseen mitenkään. Mielestäni olisi aiheellista pisteyttää myös semifinaalivaihe, finaalikiertue ja lisäksi some-käyttäytyminen, joka on isossa roolissa näissä kisoissa tänä päivänä. Jos tuomaristo ei ole halukas sitoutumaan seuraamaan koko kiertuetta, ehkäpä heidän pisteensä tulisi olla vaikkapa vain puolet kokonaisuudesta. Moni tyttö, myös minä mukaan lukien on tehnyt vuosia töitä keräten esiintymiskokemusta niin lavalta, kuin kuvauksista. On luotu kontakteja ja hankittu sponsoreita valmiiksi. Eikö tällä ole merkitystä? Tää teksti saattaa kuulostaa katkeralta, mutta en voi peittää pettymystäni siitä, että jäin taas ilman sijoitusta. Tuntuu että sillä ei ole arvoa, mitä olet tehnyt ennen kisoja, kiertueella tai itse finaalissa. Halusin tuoda ajatukseni kuitenkin esille. Vuosia tätä matkaa kuljettiin, nyt se tuli päätökseen. #worldpeace ✌

Henkilön Jenna Ruohola (@jennaruohola) jakama julkaisu

Seiska tavoitti Jennan kommentoimaan kirjoitustaan.

Mitä mieltä olit tuomareista? Pitäisikö mielestäsi tulevia kilpailuja ajatellen tuomariston jäsenet miettiä eri tavalla tai tarkemmin?

− En tiedä, täytyykö tuomaristoa miettiä sen tarkemmin, mutta… Se, mitä kirjoitin oli se, että koko prosessin voisi pisteyttää laajemmin. Tällä hetkellä esimerkiksi semifinaalivaihe tai missikiertue eivät näy suoraan pisteissä, niin tämä on nyt vain minun ehdotukseni. Voisi miettiä, pitäisikö pisteytyksessä huomioida nämä asiat. Mielipiteeni ei ole ainoa oikea, mutta haen enemmän sitä, että asioista keskustellaan rakentavasti ja mielipiteet perustellaan. Nyt tuntuu vähän siltä, että ihmiset ottivat kirjoitukseni niin, että kenen olisi pitänyt voittaa. Se ei ollut koko keskustelun pointti, Jenna kommentoi Seiskalle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »