Uutiset

Mihin katosivat Jussi Salonojan makkaramiljoonat? Sai perinnöksi 40 miljoonaa euroa ja 350 miljoonan kiinteistöt – nyt pahassa velka-ahdingossa!

13.05.2018 08:11

Espoo Unitedin perustaneelta liikemies Jussi Salonojalta vaaditaan käräjäoikeudessa 750 000 euron henkilökohtaisen velan ja korkojen maksamista. Velkomuskanteen on Espoon käräjäoikeuteen tehnyt Lease Deal Oy -niminen sijoitusyhtiö.

Velkomuskanteen mukaan Salonoja otti viime kesänä yhteyttä kaverinsa omistamaan Lease Dealiin ja kertoi tarvitsevansa lainaa bisneksiään varten.

Seiskan saamien tietojen mukaan 750 000 euron laina on kuitenkin vain osa kokonaisvelasta. Sisäpiirilähteiden mukaan Salonojalla on kyseiselle yritykselle velkaa lähes kolme miljoonaa euroa.

Lue lisää: Makkaramiljonääri Jussi Salonoja pahassa talousahdingossa: Velkaa liki 3 miljoonaa euroa!

Tontit panttina

Salonojan kaveri tuskin jää kuitenkaan nuolemaan näppejään, sillä makkaramiljonääri antoi velan pantiksi isosedältään perimiä maa-alueita. Seiskan saamat tiedot kertovat, että Salonojan mukaan maa-alueiden arvo olisi jopa yli seitsemän miljoonaa euroa, mutta asiantuntijat ovat arvioineet ne vain kahden miljoonan arvoisiski.

Lue myös: Kimi Räikkönen ja Jussi Salonoja vaativat jättikorvauksia!

Jussin bisnekset ovat nyt muutenkin vastatuulessa, sillä huhtikuun lopussa Espoon käräjäoikeus asetti Espoo Unitedin konkurssiin. Espoo United haki itse konkurssiin asettamista. Aikaisemmin yhtiötä oli vaatinut konkurssiin muun muassa Verohallinto.

Lue myös: Jussi Salonoja vaaransi liikennettä - näin paljon tuli sakkoja!

Yleisesti on suuresti ihmetelty sitä, että mihin Jussin saamat perintörahat ovat kadonneet. Jussi sai isosedältään Erkiltä perinnöksi 250 miljoonaa markkaa (yli 40 miljoonaa euroa) ja 350 miljoonan kiinteistöt. Isosetä oli HK-lihanjalostusyrityksen perustaja.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!