Meneekö Eppu Normaalin Pantse Syrjän vankeustuomio ex-vaimonsa pahoinpitelystä nurin? Hovioikeuden käsittely alkaa tänään - tästä jutussa on kyse

Uutiset | 25.08.2020 05:58

Suomen ehkä suosituimman rokkibändin Eppu Normaalin kitaristi-säveltäjä Mikko "Pantse" Syrjä vastaa tiistaina Turun hovioikeudessa syytteisiin pahoinpitelystä. Väitetyn teon uhri on Pantsen ex-vaimo Kirsi-Kaisa Sinisalo. Käräjäoikeudessa Pantse sai teosta 60 päivää ehdollista vankeutta.
 
Jutun osapuolet ovat kulttuurisukujen jälkeläisiä. Kirsi-Kaisa on näyttelijälegenda Veikko Sinisalon tytär. Pantsen vanhemmat ovat runoilija, akateemikko Kirsi Kunnas ja kirjailija Jaakko Syrjä.

Jälkeläiset ovat tunteneet toisensa harvinaisen pitkään. 13-vuotta vanhempi Pantse hoivaili Kirsi-Kaisaa, kun tämä köllötti vielä kehdossa. Sinisalot ja Syrjät olivat perheystäviä ja kyläilivät toistensa luona. Lapsetkin tulivat tuntemaan toisensa.

Pitkän tuttavuuden jälkeen Pantse ja Kirsi-Kaisa menivät naimisiin 1995. Käräjäoikeudessa ilmeni, että liitto oli myrskyisä. Eroa hierottiin  monta vuotta, ja lopulta ero tuli 2017.

Lue myös: Ex-vaimonsa pahoinpitelystä tuomitulla Eppu Normaalin Pantse Syrjällä uusi rakas – saapuivat käsi kädessä oikeudenkäyntiin!

"En halua pikkukylään draamaa"

Pantse Syrjä on tunnetusti pedantti soittohommissa. Jotain rummun paukautusta saatetaan studiossa säätää monta päivää. Ex-vaimo Kirsi-Kaisan mukaan Pantse oli pikkutarkka myös kotioloissa ja se oli syynä erinäisiin väkivallantekoihin.

- Hän suuttui siitä, kuinka olin voinut täyttää ja laittaa käyntiin astianpesukoneen kysymättä häneltä lupaa, Kirsi-Kaisa kertoi käräjäoikeudessa.

- Sain kuulla luennon siitä, etten ole 22 vuoteen osannut täyttää tiskikonetta oikein enkä vaihtaa imurin suulakkeita.

Eppu Normaalin kitaristi ja hittibiisien säveltäjä Mikko Pantse Syrjä tuomittiin käräjillä 60 päivän vankeuteen silloisen vaimonsa pahoinpitelyistä. Hovissa Pantse vaatii syytteiden hylkäämistä.
Eppu Normaalin kitaristi ja hittibiisien säveltäjä Mikko Pantse Syrjä tuomittiin käräjillä 60 päivän vankeuteen silloisen vaimonsa pahoinpitelyistä. Hovissa Pantse vaatii syytteiden hylkäämistä.

Syytteen mukaan erimielisyydet johtivat väkivallantekoihin. Kirsi-Kaisan mukaan häneltä murtui pahoinpitelyn seurauksena ranne ja hän sai aivotärähdyksen - pienemmistä kolhuista puhumattakaan.

Lääkärille Kirsi-Kaisa kertoi vammojen syntyneen aivan toisin. Sen version mukaan vammoja syntyi, kun koira kiskaisi hänet nurin lenkillä. Jotain kolhuja syntyi siitä, kun hän saunaa lämmittäessään kaatui ja löi päänsä laiturin reunaan.

Lue myös: Eppu Normaalin Pantse Syrjä meni salaa naimisiin! Vaimo on kitaristikollegan exä!

Käräjillä Kirsi-Kaisa kertoi, että hän valehteli lääkärille vammojen synnystä. Hän pelkäsi, että lääkäri ilmoittaa pahoinpitelyistä poliisille, ja asiasta tulee julkinen. Oman kertomansa mukaan Kirsi-Kaisa vaikeni pahoinpitelyistä suojellakseen lastaan ja miehensä mainetta.

Eräänä yönä Kirsi-Kaisa hälytti poliisit paikalle, mutta ei pillit soiden. Hätäkeskuspuhelun tallenteelta kuuluu, kun hän pyytää poliisia tulemaan hiljaisella äänellä. Julkisuutta hän ei tällekään rähinälle halunnut. Julkisuutta olisi saattanut tulla, jos poliisi tulee pillit soiden taltuttamaan kuuluisan rokkibändin kitaristia.

- Tämä on ihan pieni maalaiskylä. En halua pikkukylään mitään draamaa, Kirsi-Kaisa sanoi hätäkeskuspuhelussa.

Lue myös: Eppu Normaalin Pantse Syrjälle 60 päivää ehdollista vankeutta ex-vaimon pahoinpitelystä!

Pantse kiistää

Pantse Syrjä kiistää syyllistyneensä pahoinpitelyihin. Hovioikeudessa hän vaatii syytteiden hylkäämistä.

Kirsi-Kaisa Sinisalo on ammattinäyttelijä. Pantsen puolustuksen mukaan vaimo alkoi kehitellä ylimääräistä draamaa, kun aviomies ilmoitti eroaikeistaan.

- Asia ei ollut mieluisa asianomistajalle. Tästä johtuen asianomistaja väittää perättömästi Mikko Syrjän aiheuttaneen vammoja hänelle, totesi Pantsen avustaja Jussi Ojala käräjäoikeudessa.

Turun hovioikeudessa asian käsittelyyn on varattu kaksi päivää. 

Tausta: Eppu Normaalin Mikko "Pantse" Syrjälle rajut pahoinpitelysyytteet - "uhkasi tappaa vaimonsa niin, ettei siitä jäisi jälkiä"

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!