Pekka Rautionmaa

Megatähtiä viihdemaailman kulisseissa! Pekka Rautionmaa loi tv-uran Hollywoodissa – näin suomalainen piilotti Mick Jaggerin kasvorypyt!

Uutiset | 22.09.2020 20:04

Pekka Rautionmaa, 60, on tehnyt huikean tv-uran, mutta harva tunnistaa hänen kasvojaan. Hän on viihtynyt kameran toisella puolella.

Ensimmäinen työ oli kulttikamaa: Pekka pääsi kameramieheksi legendaariseen Hymyhuulet-sarjaan, jota tähdittävät Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala.

Pekka oli ollut vaihto-oppilaana USA:ssa ja käynyt välillä opiskelemassakin Amerikan Filmi-instituutissa Kaliforniassa. Palo Hollywoodiin oli kova.

– Tein USA:ssa muutaman vuoden Ylelle tv-uutisjuttuja, kunnes nälkä alkoi kasvaa. Halusin tv-sarjan, jossa saisin itse päättää koko sisällön. Siitä alkoi viihdesarja Hollywood Xpress.

Teemu Virtasen juontama sarja pyöri TV2:lla 1997–99 ja Nelosella Mikko Silvennoisen johdolla 2001.

Pekka tuotti Hollywood Xpress -viihdemakasiinia seitsemän vuoden ajan Hollywoodissa 90-luvun lopulla. Juontajana oli Teemu Virtanen.
Pekka tuotti Hollywood Xpress -viihdemakasiinia seitsemän vuoden ajan Hollywoodissa 90-luvun lopulla. Juontajana oli Teemu Virtanen.

Lue lisää: Huikean tv-uran tehnyt Pekka Rautionmaa vaihtoi Hollywoodin Punkalaitumeen – pelasti talon purku-uhan alta!

Mick Jagger jäi mieleen

Pekka on sukkuloinut yli 30-vuotisen tv-uransa aikana HollywoodIn viihdemaailman kulisseissa ja tavannut kaikki megatähdet.

Pekka muistelee, kuinka hän kerran kuvasi Rolling Stones -legenda Mick Jaggerin haastattelua Beverly Hillsin luksushotellissa. Rokkarin rypyt eivät saanet näkyä, vain vasemman posken puolelta sai kuvata ja miljöökin piti olla tehdasmainen.

– Niinpä hain jostakin ison reikäpellin ja laitoin sieltä läpi kovan punaisen valon taustalle ja suuntasin pehmeän valon Mickin poskelle. Tyytyväinen Jagger katseli settiä ja kehui kovasti toteutustani ja valoja.

Hän ehätti luoda Yhdysvaltain ensimmäisen interaktiivisen tv-chatinkin 2000-luvun puolivälissä New Yorkissa. Vuoden 2008 finanssikriisi lopetti bisneksen.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Timo Korhonen, Pekan albumi ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!