fbqMatti Nykäsen tytär Eveliina puhuu ensimmäistä kertaa isästään Me Naisissa: "Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia" | Seiska
Eveliina

Matti Nykäsen tytär Eveliina puhuu ensimmäistä kertaa isästään Me Naisissa: "Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia"

Uutiset | 11.07.2019 08:23

Helmikuussa menehtyneen mäkikotkalegenda Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas on antanut ensimmäisen haastattelunsa isäänsä koskien Me Naiset -lehdelle. 

Lue myös: Matti Nykänen totesi ensimmäisessä Seiskan haastattelussa vuonna 1992 tottuneensa julkisuuteen - toimittaja toista mieltä: "Matti oli eksyneempi kuin koskaan"

Kirosana

Eveliina  kertoo lehdelle, että konkreettisia muistoja hänellä on isästään vain vähän, mutta ne vähäisetkin olivat merkkejä hänelle siitä, että hän oli isälleen tärkeä.

Selvinpäin isä oli mitä ihanin ihminen, ja minulle tuli aina silloin hyvä ja toiveikas olo. Pienenä vähän leuhkin, että minä olen Matti Nykäsen tytär. Näin miten ihmiset parveilivat hänen ympärillään niin kuin hän olisi ollut joku presidentti, Eveliina kertoo Me Naisille. 

Artikkelissa kerrotaan, että lopulta Matti oli kuitenkin selvinpäin harvoin, ja lopulta hänen nimestään tuli lähes kirosana. 

Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia. Surullisinta oli se, että halusin olla isin pieni tyttö, isin prinsessa. Mutta sitten muut ihmiset saivat minut häpeämään omaa isääni, Eveliina kertoo.

Ikävä

Eveliina halusi olla viime hetkiin asti isänsä kanssa tekemisissä. 

– Kaikesta huolimatta isä oli minulle rakas. Mutta isä ei koskaan pystynyt olemaan minulle sellainen isä, jota tarvitsin. Ei hänellä varmaan ollut edes käsitystä, miten isänä ollaan.

Matti puhui Seiskalle viimeisessä haastattelussaan siitä, kuinka hän ikävöi kolmea lastaan, Eveliinaa, esikoistaan Samia, sekä Anniinaa

Sami syntyi liitosta Tiina Hassisen kanssa. Anniinan äiti on Matin ex-tyttöystävä Tarja Jokinen.

Matti avioitui Pia Hynnisen kanssa vuosi Tiinasta eroamisen jälkeen. Matti ja Pia saivat Eveliina-tyttären vuonna 1990.

– Olemme Eveliinan kanssa tekemisissä, ja tulemme hyvin toimeen. Eveliina on ollut katsomassa keikkojani. Hän on mukava ja kunnollinen tytär, josta olen hyvin ylpeä, Matti kommentoi Seiskalle viimeisessä haastattelussaan. 

Lue myös: Matti Nykänen ikävöi lapsiaan viimeisessä haastattelussa: Katkeruus ei kannata!

Evellina kulki Matin viimeisimmän puolison Pia Nykäsen rinnalla Matin hautajaisissa kantaen kukkaseppelettä. 

Matti
Eveliina Matin sylissä Oulun Nallikarissa kesällä 1993. Eveliina syntyi vuonna 1990.

 

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!