fbq
Uutiset
04.02.2019 20:02
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus
Matti Nykänen
Matti Nykänen totesi ensimmäisessä Seiskan haastattelussa vuonna 1992 tottuneensa julkisuuteen - toimittaja toista mieltä: "Matti oli eksyneempi kuin koskaan"
Uutiset
04.02.2019 20:02
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus

- Suomen kalleimman esiintyjän, Matti Nykäsen, yksityiselämä on sekaisin, taas kerran, kirjoitti Seiska-lehti vuonna 1992. 

Lue myös: NÄIN LAAJASTI MATTI NYKÄSEN KUOLEMA NOTEERATTIIN ULKOMAILLA - "SUOMI HERÄSI SOKKIIN"

Edesmennyt mäkikotka antoi ensimmäisen haastattelunsa Seiska-lehdelle huhtikuussa vuonna 1992.

Matin elämä puhutti lehdessä kuitenkin jo ennen ensimmäistä haastattelua, kun Seiskan toisessa numerossa kirjoitettiin hänen juuri alkaneesta musiikkiurastaan. 

Matti Nykänen
Seiska uutisoi 5.3.1992 Matin uudesta urasta laulajana. Keikkapalkkiot kipusivat yli 50 000 markkaan, eli noin 1 638 euroon. 

 

Ensimmäiseen Seiskan haastatteluunsa Matti saapui ääni käheänä, sillä hänellä oli takanaan kaksi keikkaa. Tulevien esiintymisten lukumäärää hän ei edes muistanut. 

- Laulettu on, kuuleehan sen jo äänestä, Matti kertoi tuolloin toimittajalle. 

Mattia ei jännittänyt, saati pelottanut vasta alkanut laulajan ura. Julkisuuteenkin mies kertoi tottuneensa aika päiviä sitten - olihan sitä takana tuolloin jo yli 10 vuotta. 

Matti Haastis
Matti antoi ensimmäisen haastattelunsa Seiska-lehdelle 2.4.1992. 

 

Seiskan toimittaja Anne Pennanen kuitenkin totesi artikkelissaan, ettei usko sitä - hänen mielestään Matti on eksyneempi kuin koskaan. 

Mäkikotkan avioliitto Pia Mäntykankaan (ent. Hynninen) kanssa oli tuolloin vaakalaudalla ja he asuivat tuolloin eri osoitteissa. Matilla oli kuvioissa mukana jo uusi tyttöystävä, vaikka he eivät olleet jättäneet Pian kanssa vielä virallista avioerohakemusta. 

Miehen seurassa oli jo kuukauden verran nähty kaunis, vaalea nainen, joka paljastui 19-vuotiaaksi Niina Hattuseksi, Matti itse oli tuolloin 28-vuotias.

Vaalea kaunotar nähtiin mäkikotkan esikoislevyn julkistamistilaisuudessa. 

Kunnon kolmiodraama

Tilaisuuden jälkeen Matti oli lähti Pian ja heidän 2-vuotiaan tyttärensä Eveliinan kanssa lomalle keräämään voimia tulevalle laulukiertueelle. Loma oli päätynyt lopulta kaaokseen, sillä mäkikotka oli palannut takaisin kotiin eri koneella, ja vastassa miestä oli ollut Niina. 

Matti oli kertonut aiemmin, ettei piittaa siitä, vaikka suhde vuotaisi julkisuuteen. 

-  Ei kuitenkaan voi puhua uudesta kihlauksesta tai naimisiinmenosta, Matti sanoi tuolloin hiljaa. 

- Kyllähän minä Niinan tunnen, mutta ei minulla ei ole sen kummempia juttuja nyt menossa, keikkoja vaan, hän jatkoi. 

Myös Niina oli vaivaantunut suhdeuteluista. 

- Tässä vaiheessa on parempi, etten sano mitään suuntaan enkä toiseen, katsotaan nyt….

Samassa lauseessa Niina mainitsi, että heidän kotikaupunkinsa Jyväskylä on pieni paikka, jossa kaikki tietävät toistensa tekemiset. 

Lapsi yhdisti

Seiskan haastattelun jälkeen Matti kaartoi uudenkarhealla autollaan Hietalahden torille hakemaan Niinaa. Tämä oli ollut Helsingissä muotikuvauksissa. 

Seiska pohti tuolloin, löytyykö mallinurasta haaveilevasta Niinasta Matin uusi onni. Ei kuitenkaan löytynyt. Muutama viikko ensimmäisen haastattelun jälkeen uutisoitiin jo pariskunnan erosta, ja myöhemmin samana vuonna Matti palasi hetkellisesti takaisin Pian ja tyttärensä luokse. Näin tapahtui myös vuonna 1993.

Matti Nykänen


LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!