Mike Sierra esiintyi julkisuudessa Matti Nykäsen managerina.

Matti Nykänen jyrähtää: Edesmennyt Mike Sierra ei ollut managerini – ”Muuta väittävä joutuu maksamaan miljoona euroa!”

12.08.2018 08:15

Matti Ensio Nykänen tullaan ikuisesti muistamaan neljästä olympiakullastaan ja peräti 14 maailmanmestaruusmitalistaan. Maailman kaikkien aikojen parhaimman mäkihyppääjän elämässä kääntyi uusi sivu 1990-luvun alkuhämärissä, kun mäkikotka alkoi lopullisesti vaihtaa monoja mikrofoniin.

Viimeistään tuolloin, Matin laulajan uran alussa, mukaan kuvioihin tuli myös tikkakoskelainen Mike Sierra eli Mikko Senilä, jonka tuorein Seiska uutisoi kuolleen 30. heinäkuuta. Pitkäaikaisen sairauden uuvuttama Mike siirtyi ajasta ikuisuuteen 77-vuotiaana.

Lue lisää: Matti Nykäsen managerina tunnettu Mike Sierra on kuollut – Matti: ”Ei valitettavasti tullut yllätyksenä”

Seiskan tavoittama Matti muistaa vanhan aisaparinsa eläväisenä persoonana, joka oli monessa mukana. Miesten yhteiselle polulle osui ylä- ja alamäkiä - mahtuipa mukaan useampi välirikkokin.

Lue lisää: Matti Nykänen muistelee edesmennyttä Mike Sierraa – ajautuivat välillä jopa nyrkkitappeluun ja välirikkoon: ”Mike oli kova urheilumies!”

Esimerkiksi syksyllä 1993 Matti tunnusti Seiskassa vetäneensä Mike Sierraa turpiin jyväskyläläisessä kellaripubissa, koska tämä oli myynyt mäkikotkasta paljastuksia julkisuuteen.

– Käsittääkseni oikea manageri olisi toiminut vähän eri tavalla, Matti hymähtää mutta pehmentää sitten:

– Jos olisimme menneet nyt televisioon kertomaan kaikista niistä toilailuista, niin kyllä kansa olisi nauranut. Mutta silloin se oli olevinaan niin kauhean vakavaa.

Lue lisää: Tämän takia edesmenneestä manageri Mikko Senilästä tuli kohuttu Mike Sierra: ”Ihmiset kummastelivat, että mikä pamppu hän oikein on!”

Matin mukaan Mike Sierra ei todellisuudessa ollutkaan hänen managerinsa. – Vaikka kävinkin vielä hyppäämässä, kun tapasimme, urheilu-uraani hänellä ei ollut mitään vaikutusta.
Matin mukaan Mike Sierra ei todellisuudessa ollutkaan hänen managerinsa. – Vaikka kävinkin vielä hyppäämässä, kun tapasimme, urheilu-uraani hänellä ei ollut mitään vaikutusta.

Ei sittenkään manageri?

Vaikka Mike Sierra muistetaan julkisuudessa ennen kaikkea Matin pitkäaikaisena managerina, mäkikotka itse on täysin toista mieltä. Matin mukaan Mike ei kuulemma sittenkään ollut hänen managerinsa. Ei, vaikka niin on kaikki nämä vuodet kirjoitettu.

– Hän ei ikinä ollut mikään managerini. Se oli lehtien ja hänen itsensä keksimä juttu, Matti hermostuu.

– Ja joka muuta väittää, joutuu maksamaan minulle miljoona euroa, koska siitä tulee sitten oikeusjuttu!

Lue lisää Matin muisteluja legendaarisesta Mike Sierrasta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!