fbqMartina Aitolehden ruotsalaisrakas sekaantui vuosisadan taideryöstöön! Rosvokopla iski Hollywood-tyyliin – Martinan Herra B yritti myydä Rembrandtin arvoteosta! | Seiska
Martina Aitolehti

Martina Aitolehden ruotsalaisrakas sekaantui vuosisadan taideryöstöön! Rosvokopla iski Hollywood-tyyliin – Martinan Herra B yritti myydä Rembrandtin arvoteosta!

Uutiset | 28.11.2020 07:26

Seiska paljasti jo syyskuussa, että julkkiskaunotar Martina Aitolehti, 38, vietti kuuman lemmenloman ”tumman miljonäärin” kanssa Dubaissa. Herra B:ksi kutsumansa ruotsalaismiehen Martina on tavannut kesällä Ibizalla.

Lue myös: Martina Aitolehti yllättää: Avoin rakkaudentunnustus somessa - tuore romanssi ruotsalaismiljonäärin kanssa roihuaa!

Martina ei ole tuonut herra B:tä julkisuuteen, mutta on esitellyt tämän lähipiirilleen. Lähipiirin mukaan suhde on vakava.  Kuva vuodelta 2013.
Martina ei ole tuonut herra B:tä julkisuuteen, mutta on esitellyt tämän lähipiirilleen. Lähipiirin mukaan suhde on vakava.  Kuva vuodelta 2013.

Vuosisadan taidevarkaus

Seiskan selvityksen mukaan Martinan rakas on irakilaissyntyinen, Ruotsissa pitkään asunut 42-vuotias mies, jolla on sangen värikäs tausta ja rikoshistoria. Seiskan saamat tiedot perustuvat ruotsalaisiin viranomais- ja medialähteisiin.  

Myös Herra B:n kaksi nuorempaa veljeäkin ovat olleet tekemisissä polisiin kanssa.

Vuonna 2000 Ruotsin kansallismuseoon tehtiin röyhkeä ryöstö. Rikolliset anastivat mittaamattoman arvokkaan, kansallisaarteena pidetyn Rembrandtin taulun sekä kaksi muuta arvomaalausta.

Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Holly- wood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.
Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Hollywood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.

Lue myös: Superpaljastus: FBI jahtasi Martina Aitolehden ruotsalaisrakasta – Herra B:llä hurja rikostausta!

Rosvokopla ryösti taulut toimintaelokuvan tyyliin kommandopipot päässä ja pistooleilla museon henkilökuntaa uhaten.

Miehet pakenivat satamassa odottaneella veneellä. Autonsa he sytyttivät tuleen ja viskelivät kadulle teräspiikkejä puhkomaan poliisiautojen renkaat.

Aseellista ryöstöä onkin kuvailtu vuosisadan röyhkeimmäksi taidevarkaudeksi.

Lue myös: Mitkä kropat! Rakastunut Martina Aitolehti ja missikaunotar Anni Uusivirta tekivät pyöräretken tiukoissa trikoissa - kuvat!

FBI viritti ansan

Ruotsin viranomaiset saivat varsin pian takaisin yhden tauluista. Samalla pidätettiin kolmetoista ihmistä, joiden joukossa oli kolme irakilaissyntyistä veljestä. Yksi herra B:n veljistä sai vankeustuomion, mutta herra B ja nuorin veljeksistä pääsivät vapaaksi eikä heitä tuomittu osallisuudesta ryöstöön.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n taiderikosryhmä ja sen agentti ryhtyivät jäljittämään kateissa olevia taideteoksia. Lopulta vuonna 2005 viritettiin tuloksekas ansa Kööpenhaminaan, jonka seurauksena herra B veljineen pidätettiin, ja heidät tuomittiin varastetun tavaran hallussapidosta.

Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrantin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.
Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrandtin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.

 

Miesten onneksi ruotsalainen hovioikeus kumosi tuomiot sillä perusteella, että ryöstäjät toimivat Yhdysvaltain FBI:n ja Ruotsin poliisin ”yllytyksestä”. Taulut saatiin kuitenkin takaisin.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan arkisto, All Over Press ja Valitut palat

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!