Markus Selin ja Renny Harlin

Markus Selin ja Renny Harlin ystävystyivät Los Angelesissa: Siitä tapaamisesta alkoi haave yhteisestä leffasta!

Uutiset | 26.09.2019 12:33

Suomen tunnetuimmasta ja menestyneimmästä elokuvatuottajasta Markus Selinistä, 59, kertova elämäkerta julkaistiin tänään. Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa Perustuu tositapahtumiin -kirjassa (Tammi) kurkistetaan Markuksen elämän kulissien taakse.

Kirjassa palataan siihen, kun Markus ja Renny Harlinin eli silloinen Lauri Harjola kohtasivat ensimmäisen kerran Los Angelesissa vuonna 1982.

”On maalis–huhtikuun vaihde vuonna 1982 ja näyttelijä John Belushin yllättävä kuolema on tuonut Markus Selinin ensimmäistä kertaa Hollywoodiin. Toinen syy matkalle on se, että Selin haluaa ostaa elokuvia eli elokuvien esitys- ja levitysoikeuksia Suomen markkinoille. Selin on bisnesmiehiä 22 vuoden iässä.”

Markus sai tietää, että hotellissa asui myös joku toinen suomalainen.

”Yritin useaan kertaan ängetä jätkän huoneeseen katsomaan leffaa, mutta se ei vaan päästänyt. Tekosyitä oli aina erilaisia”, Markus kertoo kirjassa.

Lopulta kaksikon tiet kohtasivat.

”Siitä romanssi roihahti, kun tavattiin eka kertaa kasvotusten. Me rakastettiin molemmat elokuvia. Me tiedettiin toistemme lempielokuvat ulkoa, ja heiteltiin niiden repliikkejä toisillemme. Me tiedettiin jokainen kuva, jokainen leikkaus, jokainen musanpätkä, jokainen näyttelijä. Me puhuttiin täysin samaa kieltä”, Renny kertoo.
 

Markus oli ollut pienestä pojasta alkaen ollut tekemisissä elokuvien kanssa, mutta kyseisen matkan aikana hän sai ajatuksen omasta elokuvasta.
 

”Siitä tapaamisesta alkoi yhteinen haave siitä, että tehtäisiin pitkä leffa yhdessä”, Harlin muistelee.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!