Uutiset
Katso kuvat!

Maria Veitolan vierailu Laura Huhtasaaren luona aiheutti someraivon: juontaja julkaisi pilkkakuvan ja näpäytti kunnolla takaisin - katso!

20.03.2018 17:04

Mediapersoona Maria Veitola, 45, on kertonut olevansa feministi. Hän julkaisi viime syksynä Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa haarat levällään. Kuvan yhteyteen oli laitettu hashtagiksi womenspearding. Kyseisessä Instagram-villityksessä poseerataan haarat levällään, ja sen tarkoituksena on vapauttaa naiset siitä ajatuksesta, että naisten tulisi istua julkisilla paikoilla "naismaisesti". Tarkoituksena on, että naiset voivat istua yhtälailla haarat levällään kuin miehetkin. 

Muistakaa naiset että mä oon teidän sisko ja ystävä. Ja muistakaa miehet että fiksuinta mitä voit elämässäs tehdä on tukea naisia. Kyse ei oo siitä että naiset vastaan miehet. Kyse on siitä että me kaikki, sukupuolesta, iästä ja ihonväristä huolimatta ollaan ihmisinä samanarvoisia ja me voidaan ja meidän pitää tehdä asioita yhdessä, Maria kirjoitti kuvansa yhteyteen viime syksynä. 

 

Tv-sarja herätti keskustelua

Viime viikolla nähdyssä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa Maria vieraili evoluutioteoriastaan tunnetun poliitikon Laura Huhtasaaren luona Porissa. Maria kertoi jo jakson alussa, että hänen olonsa ennen vierailua oli hieman epämukava, sillä naiskaksikon arvomaailmat poikkeavat toisistaan huomattavasti. Jakso herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Myös Laura kirjoitti Marian vierailusta Uusi Suomi -blogiinsa. 

- Maria Veitola selittelee käymistään minun luonani, että onhan hän päätöksentekijä. Luonnollisesti Maria korostaa sitä niin kuin muutkin tekevät, jotka haluavat säilyttää kasvonsa, että ovat KAIKESTA ihan eri mieltä kanssani, Laura kirjoitti. 

 

Julkaisi itseään herjaavan kuvan

Tänään tiistaina (20.3.) Maria julkaisi Instagram-tilillään kuvan tviitistä, joka liittyi kyseiseen jaksoon. 

- Toinen heistä on iloinen, onnellinen, hyväntuulinen, tasapainoinen, minua blokkaamaton, naisellinen, kaunis, äiti, vaimo, hyvä ihminen. Toinen on...feministi, kuvassa luki.

Maria on kirjoittanut kuvan yhteyteen, että tviitin on todennäköisesti tarkoitus loukata häntä, mutta hän kertoo ottavansa kirjoituksen kohteliaisuutena. Radio Helsingin sisältöjohtajanakin tunnettu Maria kertoo olevansa ylpeä feministisistä aatteistaan. 

- Feminismiä tarvitaan mm siksi että maailma on täynnä urpoja, jotka kokevat oikeudekseen ja velvollisuudekseen kertoa millainen nainen on oikea ja hyväksyttävä eli miten nainen saa olla olemassa, Maria kirjoittaa kuvan yhteyteen. 

Kuva on kerännyt useita kommentteja puolesta ja vastaan.

oot mun idoli! Sä oot niin poweria nainen ja keskustelet rohkeasti ja rakentavasti vaikka olisit eri mieltä. Iso peukku siitä, eräs seuraajista kommentoi. 

Kannustusviesteistä huolimatta Maria on saanut myös toisenlaisia viestejä.

On tainut osua kovin kovaan,kylmään sydämeen,kun Maria,Laurasta on pidetty sinua sympaattisempana ihmisenä ja monet on kyllästyneet sun juttuihin!?Mikset anna asian jo vaan olla!Ota taas joku muu hampaisiisi,ihmiset pitää vaihtelusta,jopa ihmiset,jotka pitävät muiden ihmiste loukkaamisesta!Minä en pidä susta lainkaan,en ennen Laurastakaan,mutta hän on todella symppis, eräs seuraajista kommentoi. 

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!