Uutiset
Katso kuva!

Maria Veitolan tuore kuva vetää sanattomaksi - avautuu tärkeästä aiheesta: "Onneksi mulla on ens viikolla taas terapia"

10.12.2018 11:10

Mediapersoona  Maria Veitola, 45, postasi eilen sunnuntaina (9.12.) Instagram-tililleen puhuttavan kuvan, jonka yhteydessä hän avautuu paniikkihäiriöstään. 

Kuvassa Maria tuijottaa ilmeettömänä kameraan. 

Tältä voi näyttää ihminen, joka on juuri selvinnyt todella pahasta paniikkikohtauksesta. Sellainen minulla oli aiemmin tällä viikolla, Maria kirjoittaa kuvaan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Alkoivat jo lapsena

Maria kertoo kokeneensa ensimmäisen paniikkikohtauksen 10-vuotiaana, kun hän oli ollut katsomassa elokuvaa. Seuraavan kohtauksen hän sai 15 vuotta myöhemmin. Hän ei silloin tajunnut, mistä oikein on kyse. 

- Opin sen vasta kun kohtauksia alkoi tulla lisää ja hakeuduin lääkäriin. Luulin, että olen kuolemansairas tai ainakin pahasti mielenvikainen.

- Paniikkihäiriö on välillä poissa vuosia, mutta palaa kun vanhat traumaattiset kokemukseni aktivoituvat. Olen altis paniikkikohtaukselle niinä hetkinä, kun en luota ihmisiin ja tilanteisiin ja tunnen tarvetta kontrolliin, Maria jatkaa kirjoituksessaan

Viidesosalla suomalaisista

Maria kertoo, että paniikki voi tulla henkisesti tai fyysisesti ahtaissa tiloissa tai esimerkiksi esiintymistilanteissa, joissa arvostelevat katseet kohdistuvat häneen. Sen voi aktivoida myös yksinäisyyden tunne, tai kokemus siitä, että tulkitaan väärin.

- En kerro tätä saadakseni huomiota vaan kertoakseni, että sinä, joka koet samaa, et ole yksin. Meitä on muitakin. Yllättävän paljon. Kuulemma viidesosa suomalaisista. Apua voi saada ja saa, kun uskaltaa puhua: onneksi mullakin on ensi viikolla taas terapia, Maria kirjoittaa loppuun. 

(Voit lukea Marian kirjoittaman tekstin täältä.)

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Atte Kajova ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!