Hyppää pääsisältöön
Maria Veitola riitelee rakennusfirman kanssa.

Maria Veitola käräjille – haastoi rakennusyhtiön oikeuteen: Yli 40 000 euron remonttiriita!

Toimittaja Maria Veitola, 44, ja hänen miehensä Jotti, 38, ovat haastaneet rakennusyritys Estarax Oy:n oikeuteen. Haaste koskee remonttia, joka tehtiin pariskunnan Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan 100-neliöiseen kolmioon vuonna 2013.

Lue myös: Mitä ihmettä: Maria Veitola julkaisi saunakuvan Juha Sipilän kanssa – ”Päätettiin tehdä teille bonusjakso!”

Haastehakemuksen mukaan koko perhe alkoi kärsiä muun muassa keuhkoinfektioista ja muista terveysongelmista, jotka johtuivat pieleen menneen remontin aiheuttamista kosteusvaurioista.

Maria ja Jotti vaativat yli 42 800 euron korvauksia: 2 447 € sisäilmatutkimukset ja asiantuntijapalkkiot, 6 242 € väliaikaisasuminen, 5 473 € muutto ja varastointi, 6 992 € lattioiden purku, 997 € pilalle mennyt sänky ja 20 689 € korjaustyöt.

Puoli vuotta evakossa

Me Naisten haastattelussa Maria kertoi olleensa puoli vuotta evakossa jatkuvan sairastelukierteen vuoksi. Evakkoaikaa edelsi Marian isän kuolema.

Lue myös: Frederik, 72, lataa suorat sanat Maria Veitolasta – syyttää tekopyhyydestä Me too -kampanjassa: Maria haukkui rumpaliani lesboksi ja sai hänet itkemään!

Surutyö ja evakko pistivät Marian ja Jotin parisuhteenkin koetukselle.

– Jossain vaiheessa sovimme, että odotetaan puoli vuotta kotiinpaluusta ja katsotaan, vieläkö toinen koko ajan ärsyttää. Moni asia on kääntynyt parempaan päin, hän sanoi Me Naisille.

Ennen evakkoa Maria pestasi ystävänsä, laulaja Reino Nordinin arkkitehtivaimon Maria Nordinin ja tämän kollegan tutkimaan kämppää. Asunto muun muassa nuuskittiin läpi homekoirien kanssa.

Lue myös: Maria Veitola: "Ei ole helppoa olla totuuden torvi"

Kävi ilmi, että rakennusyhtiö oli liimannut kokolattiamaton väärällä liimalla, ja vanhat maalit tai tasoitteet oli jätetty liiman alle, vaikka lattia olisi kuulunut hioa. Vanhat pinnoitteet ja väärät maalit reagoivat kemiallisesti ja aiheuttivat päästöjä ja hometta.

Lue lisää Marian remonttiriidasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!