fbq
Uutiset
25.04.2019 07:02
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen
Pia Nykänen Matin haudalla.
Mäkisankari luuli olevansa kuolematon! Matti Nykäsen haudalla vieraillut Pia-leski: ”Matti ei uskonut lääkärin neuvoja!”
Uutiset
25.04.2019 07:02
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen

Pia Nykäsen, 49, elämä romahti, kun hän löysi rakkaan aviomiehensä, mäkilegenda Matti Nykäsen menehtyneenä yhteisen kodin pesuhuoneen lattialta 4. helmikuuta.

Matin uurna laskettiin maaliskuun puolivälissä sukuhautaan läheisten läsnäollessa, ilman kipeänä ollutta Piaa. Hän vierailee haudalla ensimmäisen kerran muutama viikko uurnan laskun jälkeen.

Lue myös: Surun murtama Pia Nykänen löysi menehtyneen miehensä pesuhuoneesta – ”Matti istui lattialla suu ja silmät auki”

Matti ei koskaan valittanut kivuista tai murheista Pialle, sillä hän ei halunnut aiheuttaa huolta rakkaalle puolisolleen.

Pia on jutellut Matin kuoleman jälkeen monen mäkisankarin läheisen kanssa, joille Matti ei myöskään kertonut terveydestään – vaikka miehen henki oli muutaman kerran hiuskarvan varassa.

– Lääkärit sanoivat monta kertaa Matille, että kuolet, jos jatkat juomista. Matti ei uskonut lääkärin sanoja, sillä Matti luuli olevansa kuolematon.

Lue myös: Tässä on Pia Nykäsen koskettava jäähyväiskirje Matille: ”Se päivä ei lähde ikinä mielestäni”

Matti sairasti diabetesta, mutta ei Pian mukaan koskaa hyväksynyt sairauttaan.

– Hän eli aina täysillä. Läheisten lisäksi myös Seiska vei Matin hoitoon, mutta tipaton kesti aina vain hetken aikaa. Vastapainoksi hän oli pitkiä aikoja kokonaan juomatta. Tekipä Matti mitä tahasa, hän teki sen täysillä.

Lue lisää Pian vierailusta Matin haudalla Seiska Klubista!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »