Katso videot!

Maalaispojan Manse! Tällainen on Mikko Alatalon Tampere - esittelee rakasta kaupunkiaan Seiskan lukijoille: "Todellinen kylähullujen sulatusuuni!

Uutiset | 04.01.2021 08:12

Rakastettu muusikko, entinen keskustan kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Mikko Alatalo, 69, mielletään paljasjalkaiseksi tamperelaiseksi. Tosiasiassa Kiimingin mies muutti mustamakkaran luvattuun maahan vasta nuorukaisena käytyään sitä ennen kansakoulun kotiseudullaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Vuosikymmeniä kaupungissa asunutta Mikkoa voi kuitenkin kutsua pesunkestäväksi manselaiseksi. Herra Alatalon Tampereeseen liittyy valtavasti rakkaita muistoja, mutta yhtä lailla Pirkanmaan helmi myös kasvaa rytisten. Niinpä Mikon Manse-kierros sisältää sekä vanhempaa että uudempaa urbaanimiljöötä.

Hyvät naiset ja herrat, tältä näyttää Mikko Alatalon Tampere! On aika hypätä kyytiin, sillä nyt kansantaiteilija esittelee kaupungin suosikkipaikkojaan Seiskan lukijoille.

Yliopisto

Yliopisto

"Tampere on heimojen sulatusuuni. Juice tuli Savosta, minä Pohjois-Pohjanmaalta ja Harri Rinne Varsinais-Suomesta. Yliopisto on tuonut tänne valtavasti värikästä väkeä, kaikenlaisia hörhöjä. He ovat piristäneet kaupunkia, ja siksi täällä hyväksytään erilaisuus. Juice ja meikäläinenkin olimme aika kylähulluja omilla kotikylillämme, mutta täällä sopeuduimme heti joukkoon. Se on kaikki yliopiston ansiota."

Lue myös: Kulaus kaljaa ja puhetta musiikista! Mikko Alatalo muistelee ensikohtaamistaan Juice Leskisen kanssa: ”Mietin, että mikäs kaveri se tämä on”

Amurin Helmi

Amurin helmi

"Tämä on se viimeinen jäljelle jäänyt kortteli vanhaa puu-Amuria. Maalaispoikana tämä tuo minulle mieleen lapsuuden nostalgiaa, sillä aikoinaan Oulussa osuuskaupat olivat juuri tällaisia vanhoja puutaloja. Muistan senkin, että luin siellä ensimmäisen artikkelin The Beatlesista. On hyvin viehättävä paikka. Tämä on monille tapaamispaikka, ja olen itsekin vetänyt sisäpihalla yhteislaulukonsertteja. Tulen mieluummin tänne kahville ja lukemaan lehden, kuin pyörisin keskustan trendikahviloissa."

Ylioppilastalo

Yo-talo

"Vedimme täällä Coitus Intin ensimmäisen virallisen keikan syksyllä 1972. Muistan yhä elävästi, miten tankkasimme viiniä ja olutta Rinteen Harrin kämpillä ennen keikkaa. Kun köyhät opiskelijapojat sitten saapuivat yo-talolle, vastassa odotti 200 metrin jono ja yrmeä portieeri. Hän ei tunnistanut meitä eikä siksi päästänyt sisään. Niinpä Juice sitten päätti, että vedetään keikka akustisena siinä ulkoportailla. Muutaman biisin jälkeen portieerikin lopulta tajusi, että kyllä nämä taitavatkin olla niitä bändijätkiä."

Lue myös: Mikko Alatalo suhteestaan Juice Leskiseen: Rakastimme toisiamme!

Tampere-talo

Tampere-talo

"Mieleen on jäänyt valtavasti hienoja konsertteja, päällimmäisenä viimeinen yhteiskonsertti Juicen kanssa vuonna 2004. Se myytiin loppuun monta kuukautta etukäteen, ja siellä nähtiin kaikki parhaat soittajat. Loppuaplodit kestivät seitsemän minuuttia. Tietysti ihmiset taputtivat Juicelle, koska aavistivat, että saattoivat nähdä hänet viimeistä kertaa livenä.

Ensi keväänä heitän samassa paikassa 70-vuotisjuhlakonserttini. Koska virallinen syntymäpäiväni on vappupäivä, synttärikonserttini ajankohta on 22. huhtikuuta. Paikalla nähdään ainakin Diandra, Pauli Hanhiniemi, Pate Mustajärvi ja Anna Hanski."

Kujakolli

Kujakolli

"Kuin jatkettu olohuone. Poikani Kalle vetää siellä kuukausittain Kujakollin jamit, joka on kaikkien tamperelaismuusikkojen kokoontumispaikka. Kollissa tulee kyllä käytyä muutenkin, kun siellä näkyy jääkiekkoa ja jalkapalloa. Ja kerran kiekaisin Kollin lavalla itse suomentamani tekstin Paranoidista. Sen videointi on vetänyt netissä jo yli 300 000 katselukertaa!"

Uros Live Areena

Uros Live

"Tosi hienoa, että uusi areena rakentuu. Vain tamperelaiset ovat tarpeeksi hulluja rakentaakseen kokonaisen kaupunginosan radan päälle. Mutta miksikäs ei? Siinähän oli vain kallista tonttimaata tyhjäkäytöllä. Ja onhan se hienoa, että junalla saapuvat voivat tulevaisuudessa nousta asemalaiturilta suoraan ylös halliin. Se on oivallinen ajatus ja se tapa millä maailmalla nykyään tehdään."

Lue lisää Mikosta ja Juicesta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja, Tampere
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Sarvipäinen jättiläinen suojelee yllätyspoikasiaan! Korkeasaaressa ei huomattu eläinten raskautta

Katso video!

Ohhoh, mikä keikka-asu! Erika Vikmanin rintsikat veivät huomion – paljonkertovat kuvat!

Katso video!

Nisan Dragtähdet: Viimeinen paikka finaaliin ratkeaa – kilpailijan täydellinen ulkonäkö hämmästyttää!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!