Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu Tuomas "Toma" Bährend on kuollut

Uutiset | 28.06.2019 10:28

Suositussa Maajussille morsian -ohjelmassa nähty kangasalalainen maatalousyrittäjä Tuomas "Toma" Bährend on kuollut vain 44-vuotiaana. Hän menehtyi vakavan sairauden uuvuttamana. Asian vahvistaa Seiskalle Tuomaksen veli Markus.

- Hän oli minulle rakas veli, Markus toteaa puhelimitse Seiskalle perjantaina 28.6.

Tuomas etsi rakkautta ohjelmassa sen toisella tuotantokaudella vuonna 2007. Ohjelmasta ei pysyvää ihmissuhdetta löytynyt, mutta myöhemmin yritteliäs mies löysi vaimon itselleen.

Tunnettu hahmo

Maatalousyrittämisen lisäksi Tuomas toimi aktiivisesti politiikassa. Hän istui Kangasalan valtuustossa kokoomuksen riveissä. Kyseessä oli miehen kolmas valtuustokausi. 

- Tiesimme siitä, ja kävin häntä sairaalassa katsomassakin. Kuntapolitiikassa hän ajoi yrittäjien asiaa, paikallinen vaikuttaja kertoo, mutta ei halua tarkemmin puhua valtuustokollegansa poismenosta.

Tuomas sai politiikan saralla valtakunnallista huomiota, kun hänet erotettiin toisella kaudellaan valtuustosta pahoinpitelytuomion takia. Kyseessä oli kahteen Sahalahdella häiriköineeseen henkilöön kohdistunut väkivallanteko, joka tapahtui vuonna 2011. Maajussi itse perusteli tekoaan sillä, että kyseessä olivat "huumehörhöt". 

Seuraavissa vaaleissa Tuomas valittiin suurella äänimäärällä uudelle kaudelle. 

Arkistojen kätköistä

Pian ohjelman jälkeen Seiska kertoi Tuomaksen ja morsianehdokkaana olleen Sadun suhteesta! 

Toma

Edit: Korjattu tekstiä 28.6: vainajan nimi leipätekstissä ja puolueen nimi. 

Teksti:Petri Voutilainen, Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!