Uutiset

MM-sankarin vanhemmat paljastavat: Mörkö-Marko Anttila on siviilissä symppis!

10.06.2019 07:05

Lempääläläisen omakotitalon ulko-ovi kävi tiuhaan toissa sunnuntaina. Suomen ja Kanadan MM-finaaliottelu oli niin jännittävä, ettei Anttiloiden perheessä meinannut enää kuuppa kestää.

– Siinä mentiin edestakaisin, kävimme välillä pihalla huilaamassa. Kyllä penkkiurheilijakin syke nousee, ihan tuosta vaan, Kalle Anttila naurahtaa Seiskalle.

Hän sai finaalin jälkeen kultaisen tekstiviestin Marko-pojaltaan, joka johdatti Leijonat Slovakiassa upeaan maailmanmestaruuteen.

– Viesti tuli yöllä. Hän kiitti onnitteluista, ja me toivotimme hänelle hyvää syntymäpäivää.

Tiina ja Kalle Anttila hoitivat Heidin vanhempien kanssa Markon ja Heidin 2-vuotiasta tytärtä. – Pärjäsimme pienokaisen kanssa hyvin, vaikka hänellä olikin äitiä ja isiä ikävä.
Tiina ja Kalle Anttila hoitivat Heidin vanhempien kanssa Markon ja Heidin 2-vuotiasta tytärtä. – Pärjäsimme pienokaisen kanssa hyvin, vaikka hänellä olikin äitiä ja isiä ikävä.

 

Lue myös: Mörkö-Marko Anttila halusi jääkiekkoilijaksi hinnalla millä hyvänsä! Oli tehnyt myös varasuunnitelman uralle - vanhemmat paljastavat!

Rakkaus jääkiekkoon

Marko Anttila täytti MM-finaalin jälkeisenä maanantaina 34 vuotta. Isoksi mies oli ehtinyt kasvaa jo aiemmin, sillä varressa on mittaa peräti 203 senttiä.

– Hän rakasti jääkiekkoa jo pikkupoikana, vanhemmat muistelevat.

Lempäälässä lapsuutensa viettänyt Marko päätti jo kuulemma varhain, että hänestä tulisi jääkiekkoilija, hinnalla millä hyvänsä.

– Yritimme alkuun hieman toppuutella hänen aikeitaan, mutta hän oli hyvin päättäväinen. Marko meni vaikka yksin pelaamaan, jollei saanut kaveria mukaansa.

– Monet kerrat olemme palelleet ja tehneet lumitöitä ulkojäillä.

Ilves yllätysnappasi Markon

Palelu ja päättäväisyys kuitenkin kannattivat, vaikkei Marko junioritähti ollutkaan. Kalle-isä myöntää suoraan, ettei olisi uskonut pojastaan tulevan tähtikiekkoilijaa tai MM-kultakapteenia.

– Kyllä se kiekko oli harrastus vaan. Mutta kun Ilves nappasi Markon riveihinsä, ajattelin sen alkavan sittenkin olla ammattimaista toimintaa!

– Silloin poika taisi tajuta itsekin, että nyt kannattaa panostaa täysillä. Kovan työn hän teki, ja nyt nautitaan työn hedelmistä.

Lue myös: Mailasankarista melasankariksi - Leijonien Möröstä tehtiin jo dildo: ”Iso on aisa, vaan niin on esikuvansakin” KUVA

Symppis Mörkö

Koko Suomi on vellonut Mörkö-maniassa. Itse hehkutuksen kohde on kuitenkin rauhallisuuden perikuva, Lempäälän lempeä jätti.

– Kyllä meille vanhemmille Mörkö on pelkkä Marko vaan. Hän on sellainen symppis, rauhallinen kuin mikä ja hyvin harkitsevainen, Kalle kertoo.

– Kyllä sieltä silti tarvittaessa lentää ärräpäitäkin!

Punalamppua sytyttänyt Marko "Mörkö" Anttila latoi maaleja Ruotsia, Venäjää ja Kanadaa vastaan. Palkintona oli maailmanmestaruus.
Punalamppua sytyttänyt Marko "Mörkö" Anttila latoi maaleja Ruotsia, Venäjää ja Kanadaa vastaan. Palkintona oli maailmanmestaruus.

Halonhakkuuta ja komediaa

Sympaattisuudesta kertoo sekin, että Helsingin Jokereissa leipänsä tienaava Mörkö vierailee mielellään vanhempiensa luona Lempäälän maalaisidyllissä.

– Teemme lumitöitä, hakkaamme halkoja ja vietämme muuten mukavaa yhteiseloa. Semmoista leppoisaa ajankulua ja luontaista treeniä. Ne ovat kivoja hommia.

Ja kun päivän työt on tehty, isä ja poika rentoutuvat sohvalla.

– Tykkäämme Markon kanssa katsella komedioita. Asetumme mukavasti sohvalle ja pistämme leffan pyörimään.

Lue myös: Jääkiekon MM-kulta aiheutti Mörkö-huuman – nyt sillä halutaan tehdä rahaa: maksaisitko tästä puvusta näin paljon?!

Trilleri kahdestaan

MM-finaali Kanadaa vastaan oli kuitenkin hyytävä trilleri. Sen Kalle ja Tiina saivat nautiskella täysin siemauksin kahdestaan.

Kohokohta oli tietysti, kun Mörkö löi kahdesti sisään Kanadan verkkoon.

– Ajattelimme, että eihän tämä voi olla tottakaan. Ei niitä maaleja ole liikaa tullut, mutta nyt sitten tuli.

Suomen jääkiekkohistorian kolmas maailmanmestaruus ja oman pojan uroteot saivat vanhemmille tipan linssiin.

– Kyllä, kyllä se herkisti. Se on vaan uskottava, että meidän poikamme on maailmanmestari!

Teksti:Eetu Ampuja ja Petri Voutilainen
Kuvat:Pasi Murto, Seiskan arkisto, All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!