lotta backlund

Lotta Backlund kampanjoi jalka rikki ja keppien varassa - ei yltänyt eduskuntaan: "Perussuomalaisten kannatus ei ole enää mikään Itä-Helsingin ilmiö”

15.04.2019 13:01

Kokoomuksen Lotta Backlund, 38, on tyytyväinen vaalikampanjaansa, vaikka media-alan moniosaaja jäikin rannalle parlamentista.

- Ei se ainakaan näkyvyydestä jäänyt kiinni. Tuntuu, ettei läpi mennyt oikein mitään liberaaleja ehdokkaita. Keskustan tilanne on kuin torjuntavoitto.

Kokoomuslaisten suurin ääniharava löytyy Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Antti Häkkänen keräsi 20 231 ääntä, kun taas Janne Sankelo pääsi eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä 2 927 äänen voimin. Lotta keräsi Helsingin vaalipiirissä 1 734 ääntä. 

- Perussuomalaiset pärjäsivät paremmin kuin kukaan osasi odottaa. Esimerkiksi Helsingin Töölössä äänestettiin runsaasti Jussi Halla-Ahoa. Se osoittaa, etteivät perussuomalaiset ole enää mikään ”Itä-Helsingin ilmiö”, Lotta kertoo.

Aiotko lähteä vielä ehdolle? 

- Neljä vuotta on sen verran pitkä aika, ettei vielä osaa sanoa missä elämäntilanteessa sitä esimerkiksi on. Vaalikampanjointi vaatii aikaa sekä varoja. Kampanjoinnin ajan herätyskelloni soi aamukudelta. Sen jälkeen lähdimme esimerkiksi metro- ja -juna-asemille jakamaan esitteitä. Illalla kotona hoidin vielä sähköpostien lähettelyt, muita työasioita ja päivitin sosiaalisen median tilini ajan tasalle. Nyt kun olen ”takaisin” normaalissa työelämässä niin onhan se nyt mukavaa, että työpäivä kestää sen kahdeksan tuntia. 

Millainen tunnelma vaalivalvojaisissa oli?

- Oikein hyvä! Mursin pohjeluuni, joten kuljen parhaillaan kepeillä. Minulle osoitettiin paikka, jonne pystyin istumaan, joten lähtökohtaisesti ihmiset joutuivat tulla juttelemaan minulle. En voinut klenkata oikeastaan mihinkään, enkä päässyt joraamaan.
 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Mariama BAH
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!