Liikemies Pekka Koskinen, 41, on laajentanut bisneksiään it-alalta myös ravintolamaailmaan. Tänä syksynä hän avasi jo viidennen Crazy Wine -nimeä kantavan ravintolan Helsingin Katajanokalle.
– Ravintolabisnekseen lähteminen on ollut pitkäaikainen unelmani. Alaan sijoittaessani olen huomannut, että pystyn olemaan monessa avuksi, Pekka sanoo.
Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutuksi tulleen Mailis Penttilän miljonäärirakas on sijoittanut myös kiinteistöihin ja arvopapereihin.
– Monet asiat ovat tulleet elämääni sattuman kautta, ja tykkään kaikenlaisesta bisneksestä. Tärkeää minulle on, kenen kanssa sitä teen. Sinällään firman johtaminen on samanlaista, oli sitten it- tai ravintolamaailmassa.

Uudistuminen on tärkeää
Pekka on tuttu näky Helsingin yöelämässä. Hän haluaa käydä omissa ravintoloissaan nähdäkseen, missä jamassa liiketoiminta on.
– Henkilökunnalle on tärkeää nähdä omistajien olevan läsnä, ja että omistajaa kiinnostaa, miten ravintolalla menee. Myös uudistuminen on tärkeää.
Yrittäjä ei vielä osaa sanoa, kuinka monta ravintolaa aikoo avata Suomeen.
– Tässä mennään askel kerrallaan. Uusien ravintoloiden avaaminen riippuu täysin edellisten menestyksestä. Tämä ei ole mikään helppo ala, sillä ravintoloita suljetaan koko ajan.