Oliwer Kaski kulki omia polkujaan kiekkotähdeksi.

Leijonat-puolustaja Oliwer Kaski kulki omia polkujaan kiekkotähdeksi – ”Ilman jääkiekkoa olisin finanssialalla tai arkkitehti!”

Uutiset | 24.05.2019 20:01

Kovia avaussyöttöjä, tulinen lämäri ja hyvää pelinlukemista. Leijonapuolustaja Oliwer Kaski on noussut viimeistään MM-kisoissa tutuksi suurelle yleisölle.

Vielä viime syksynä moni ei ollut kuullutkaan koko Kaskesta. Edes Lahdessa ei osattu arvata, millaisen kultakimpaleen paikallinen liigajoukkue Pelicans oli saanut käsiinsä.

Oliwer pommitti runkosarjassa puolustajalle käsittämättömät 51 tehopistettä ja palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana. Keväällä hän on luutinut Leijonien takalinjoilla kuin vanha konkari.

– Ei sitä vielä syksyllä miettinyt, että pelaisin keväällä MM-kisoissa, hän myöntää Seiskalle.

– Joskus tammikuun tienoilla huomasin, että tässähän on ihan hyvä kausi meneillään. On tämä silti ollut iso yllätys.

Pelicansissa Oliwer kiekkoili tykkikauden. – Kiitos valmentajille, jotka antoivat luottoa, sekä tietysti hyville pelikavereille, vaatimaton puolustaja kuittaa.
Pelicansissa Oliwer kiekkoili tykkikauden. – Kiitos valmentajille, jotka antoivat luottoa, sekä tietysti hyville pelikavereille, vaatimaton puolustaja kuittaa.

Omia polkuja pitkin

Liigalegenda Olli Kasken poika on isänsä tavoin Porin Ässien kasvatti. Oliwer ei kuitenkaan koskaan ollut junioritähti, mutta uskoi silti aina omaan juttuunsa.

– Pakkohan se oli. Jollei olisi itse uskonut, pelit olisivat loppuneet nopeasti.

– Olen kieltämättä kulkenut vähän omia polkujani, mutta kuitenkin päämäärätietoisesti.

Tulisesta lämäristään tunnettu porilainen siirtyi syksyllä 2015 Yhdysvaltoihin Michiganin yliopistoon, jossa kiekkoili ja opiskeli finanssialaa. Koulut jäivät kuitenkin kesken, kun Helsingin IFK tarjosi puolustajalle sopimusta.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

Oliwer palkittiin Liigan runkosarjan parhaana pelaajana Lasse Oksanen -pystillä.
Oliwer palkittiin Liigan runkosarjan parhaana pelaajana Lasse Oksanen -pystillä.

Kohtalokas puhelinsoitto

Sitten Oliwer sai puhelun Pelicansin päävalmentajalta Ville Niemiseltä.

– Tykkäsin kovasti siitä, mitä Ville sanoi pelistäni, siitä mitä kehitettävää siinä olisi ja mitä tarjottavaa Lahdessa olisi. Silloin tajusin Pelicansin olevan oikea ratkaisu urallani, Oliwer muistelee.

Loppu on suomalaista jääkiekkohistoriaa. Seuraava luku siihen kirjoitettaneen ensi syksynä, kun Oliwer siirtyy maailman kovimpaan kiekkoliigaan NHL:ään.

Lue myös: Ville Nieminen paljastaa Seiskalle: Liigan paras pelaaja lähtee NHL:ään – ”Eiköhän kaveri ole ansainnut mahdollisuuden kokeilla änärissä”

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen haistoi talentin, ja houkutteli Oliwer Kasken Lahteen.
Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen haistoi talentin, ja houkutteli Oliwer Kasken Lahteen.

Pankkiiri tai arkkitehti?

Kiekkosankareiden kannattaa takoa tiliä, kun rauta on kuumaa. Ammattilaispelaajan ura kun ei kestä ikuisesti.

– Mitäkö tekisin, jollen pelaisi jääkiekkoa? Olisin varmaan finanssialalla tai arkkitehti, Oliwer uumoilee.

– Lukion olen käynyt, ja yliopistossa opiskelin finanssialaa ennen kuin palasin Suomeen. Opinnot ovat siis vähän kesken, mutta niihin ehtii palata myöhemminkin. Keskitytään nyt tähän lätkään, Leijonien puolustaja numero 7 sanoo.

Lue myös: Puskista parrasvaloihin noussut Oliwer Kaski huhutusta NHL-diilistä: ”Mitään sopimusta ei ole tehty!”

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!