fbq
Laulajakaunotar Eini aloitti uransa teini-ikäisenä: Yritin olla mahdollisimman vaatimaton! | Seiska
Uutiset
18.04.2020 07:13
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Eini
Laulajakaunotar Eini aloitti uransa teini-ikäisenä: Yritin olla mahdollisimman vaatimaton!
Uutiset
18.04.2020 07:13
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Eini Pajumäki oli vasta 17-vuotias, kun hän levytti Baccaran hitin Yes Sir, I Can Boogie. Suomenkielinen versio singahti saman tien listoille, ja ura oli alkanut.

Yes sir, alkaa polttaa päätyi mukaan myös Finnhits-kokoelmalevylle vuonna 1978.

– Kaikkiaan olin mukana neljällä Finnhits-levyllä, nyt 59-vuotias Eini muistelee.

Uransa alussa Eini kertoo olleensa ujo ja arka, olihan hän vasta teini-ikäinen.

– Minähän olin ihan noviisi viihdealalla, ja yritin olla mahdollisimman vaatimaton kaikessa.

Eini oli 17-vuotias tehdessään läpimurtonsa.
Eini oli 17-vuotias tehdessään läpimurtonsa.

 

Lue myös: Muistatko vielä?! Iskelmäkokoelmasta kasvoi käsite – näin Finnhits iski kultasuoneen!

Fanitin Finnhitsejä

Pellosta kotoisin oleva Lapin tyttö kertoo, että lapsuudessa kotona kuunneltiin aina suomalaista musiikkia. Ulkomaalaisista artisteista kuunneltiin ainoastaan Elvistä tai Elton Johnia.

– Muistan, kun Virve Rosti tuli meille päin keikalle, hänellä oli lippalakki ja saappaat. En voinut uskoa miten ihana hän oli! Olin silloin viidentoista.

Eini ei erityisesti fanittanut ketään tiettyä artistia vaan tykkäsi kaikista, muun muassa Markku Arosta, Dannysta ja Frederikistä.

– Kun Danny tuli keikalle, niin koko paikkakuntahan oli aivan sekaisin! Tai Hurriganes, se oli jotain, että eihän tällaista voi olla!

– Olen sellaisesta kodista, että pääsin keikoille vasta rippikoulun jälkeen, mutta muutamia artisteja pääsin katsomaan jo aiemmin. En olisi silloin voinut kuvitellakaan, että olisin itse joskus samalla lavalla heidän kanssaan.

– Minulle on joskus sanottu, että olen diiva, kun kuljen nenä pystyssä. Se johtuu vain siitä, että olen niin ryhdikäs, Eini nauraa.
– Minulle on joskus sanottu, että olen diiva, kun kuljen nenä pystyssä. Se johtuu vain siitä, että olen niin ryhdikäs, Eini nauraa.

 

Lue myös: 40 vuotta laulanut Eini on upea ilmestys – ura alkoi veljen postipaketista: ”Toivo Kärki sanoi, ettei Lapin tyttö tällaisia läähätyksiä laula”

Tapani Kansan kiertueella

Uransa alkuaikoina Eini kävi esiintymässä lähinnä nuorison suosimissa paikoissa, kuten työväen- ja nuorisotaloilla. Näin myös yleisö koostui pääsääntöisesti nuorista.

– Keikat olivat kuukauden kohokohtia, ja kaikki kylän väki kerääntyi niille. Ei ollut niin suurta tarjontaa kuin nykyisin.

Lue myös: Vau, Eini, 57, hurmasi Fugefesteillä seksikkäästi mikroshortseissa: miesfani villiintyi – kuva!

Eini pääsi myös esiintymään Tapani Kansan Summer Night Special -kesäkiertueelle. Tämän jälkeen ilmestyi nuoren artistin ensimmäinen albumi.

– Se oli yksi urani hienoista hetkistä. Myös Tapani Kansan kesäshow oli todella tärkeä, sain esiintyä siellä valtaville yleisömassoille. Oli iso potti, että pääsin sellaiseen mukaan, Eini muistelee.