Uutiset
Katso kuva!

Laulaja Sanni avoimena nettikiusaamisesta: "Mun ulkonäköä arvostellaan räikein sanoin"

13.11.2018 11:59

Yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista, Sanni, avautuu Instagram-tilillään nettikiusaamisesta. 

Lue myös: SANNI PALJASTI JYMY-YLLÄTYKSEN: TÄHDITTÄÄ LYHYTELOKUVAA!

Laulaja on mukana kosmetiikkamerkin kampanjassa, jolla pyritään ehkäisemään nettikiusaamista ja eritoten "kauneuskiusaamista" vastaan. 

Oon itse joutunut huomaamaan, että mun ulkonäköä ja tekemisiä arvostellaan toisinaan todella räikein sanoin avoimesti netissä. Vaikkakin ylivoimaisesti suurin osa kommenteista on ihania ja voimaannuttavia, sekaan mahtuu turhan usein jengiä jotka kokee asiakseen haukkua, mitätöidä ja mennä henkilökohtaisuuksiin, Sanni kirjoittaa Instagram-postauksessaan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

115 miljoonaa kuvaa poistetaan sosiaalisesta mediasta vuosittain nettikiusaamisen takia. Lähes neljäsosa naisista on joutunut somessa ahdistelun tai negatiivisen kirjoittelun kohteeksi. Tutkimus, johon osallistui 11 000 16-25 vuotiasta kymmenestä eri maasta, osoittaa nettikiusatuksi tulemisen johtaneen melkeen puolella itsetuhoisuuteen ja kahdella kolmasosasta itsetunnon romahtamiseen. Oon itse joutunut huomaamaan, että mun ulkonäköä ja tekemisiä arvostellaan toisinaan todella räikein sanoin avoimesti netissä. Vaikkakin ylivoimaisesti suurin osa kommenteista on ihania ja voimaannuttavia, sekaan mahtuu turhan usein jengiä jotka kokee asiakseen haukkua, mitätöidä ja mennä henkilökohtaisuuksiin. Tarkoitus ei oo nyt kuitenkaan puhua julkisuuteen liittyvästä kirjottelusta vaan nimenomaan päivittäistasolla jatkuvasti tapahtuvasta ihmisten ulkonäköön somessa puuttumisesta. Mä koen, että ulkonäköön liittyvät valinnat on heijastusta persoonasta. Sen takia jokaisella on oikeus toteuttaa itseään juuri omakseen kokemalla tavalla. Ilman minkäänlaista boksiin paketointia, herjaamista tai edes subtekstiin käärittyä kehotusta olla kuitenkin vähän toisenlainen. Ulkonäkövalintojen lisäksi on olemassa asioita, joihin ei voi edes vaikuttaa. Kuten esimerkiks on se, minkä näköisenä tänne pallon päälle syntyy. Siksi onkin super tärkeetä ymmärtää, että ulkonäkö on asia, jonka haukkuminen voi olla pahimmillaan koko elämän mittaisen sosiaalisen epävarmuuden syy. Jokaisella on täysi oikeus omaan kehoon, lookkiin ja persoonaan. Kenelläkään ei ole lupaa kajota siihen oikeuteen. Mä toivon että mahdollisimman moni on jatkossa hereillä jos näkee nettikiusaamista. Jokainen tehköön valintansa reagoinnista tai reagoimattomuudesta. Kuitenkin muistaen, että kaikessa kiusaamisessa sivusta katsominen on hiljaista hyväksyntää. Tää on must tärkee asia nostaa pöydälle ja siks oon mukana @rimmellondonfi #IWILLNOTBEDELETED -kamppiksessa kauneuskiusaamista vastaan. Pidetään lippu korkeella ja ollaan kivoja toisillemme. Se tulee varmasti tuplana takas elämässä. Peace!❤️

A post shared by SANNI (@sannivirallinen) on

Lue myös: SANNI ESITTELI SYYSTYYLIÄÄN - VYÖTÄRÖLLÄ YLI 1 000 EURON ARVOINEN MIESTEN ÖKYVYÖLAUKKU - KATSO PAPARAZZIKUVAT!

Kaunotar kuitenkin täsmentää, että kampanjassa ei ole kyse julkisuuteen liittyvästä kirjoittelusta, vaan siitä, miten sosiaalisessa mediassa puututaan ihmisten ulkonäköön. 

Ulkonäkövalintojen lisäksi on olemassa asioita, joihin ei voi edes vaikuttaa. Kuten esimerkiks on se, minkä näköisenä tänne pallon päälle syntyy. Siksi onkin super tärkeetä ymmärtää, että ulkonäkö on asia, jonka haukkuminen voi olla pahimmillaan koko elämän mittaisen sosiaalisen epävarmuuden syy, Sanni kirjoittaa. 

Jokaisella on täysi oikeus omaan kehoon, lookkiin ja persoonaan. Kenelläkään ei ole lupaa kajota siihen oikeuteen, hän jatkaa kirjoituksessaan. 

Rankka nuoruus

Vuonna 2017 Sanni avautui Vain Elämää -ohjelmassa rankoista nuoruusajoistaan. 

− Muistan, kun menin yhdeksännellä luokalla kouluun. Menin moikkaamaan yhtä pitkäaikaista lapsuudenkaveriani, että mennäänkö syömään. Hän sanoi minulle: ”Nämä muut mimmit sanoivat minulle, että jos hengaan sinun kanssasi, niin minutkin suljetaan pois porukasta. Sori, mutta tämä ysiluokka alkoi nyt näin.” Sen jälkeen olin yksin, Sanni kertoi ohjelmassa.

Hän purki vaikeat aikansa Cheekin Timantit on ikuisia -kappaleeseen, johon hän kirjoitti uudet sanat. 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!