IL: Tangokuningatar Johanna Pakonen elää rahapulan keskellä: Luottokortti tapissa - joutuu ehkä myymään kotinsa!

Uutiset | 02.06.2020 10:57

Koettelemuksien kevät on ollut hyvin raskas tangokuningatar Johanna Pakoselle, 44.

Koronaviruksen aiheuttama kriisi on vaatinut paljon laulajalta, joka on pyrkinyt näkemään kaikessa kuitenkin kultareunuksen.

Johanna kertoo Iltalehden haastattelussa, että koronakaranteeni on tuonut valtavia rahaongelmia, mutta uusi rakkaus ja tyttären kanssa vietetty aika on auttanut jaksamaan. 

Johanna valittiin tangokuningatareksi vuonna 2002, jonka jälkeen hän keikkaili aktiivisesti alkuvuoteen 2020 asti. Koko maailmaa koskettava koronakriisi pakotti laulajan perumaan keikat yhdessä esiintyvänsä Omenapuu-orkesterin kanssa. Arki on muuttunut suuresti, koska töihin paluusta ei ole tietoakaan.

Lue lisää: Luullaan Vappu Pimiäksi tai Johanna Pakoseksi – oululaiskaunotar Mira Kontio on julkkisten kaksoisolento! 

Kaikesta huolimatta Johannalla on IL:n mukaan hyvin pirteä ja valoisa mieli. Hän tykkää kovasti kesästä ja keväästä, ja on viihtynyt puutarhatöiden parissa. Rahahuolet kuitenkin painavat iloisuudesta huolimatta ja huonononnenpäivä on piirtynyt laulajan mieleen tarkasti. 

– 13.3. perjantai oli se päivä, kun keikat alkoivat yksi toisensa jälkeen peruuntumaan. Sen jälkeen ainoa kädenojennus, joka on tullut, on ollut työmarkkinatuki, 33 euroa päivässä, Johanna huokaa Iltalehdelle.

Johanna Pakonen

Johannasta tuntuu siltä, että taitelijat ovat jääneet yksin yhteiskunnan keskellä kevään aikana. Tangokuningattaresta esiintymisellä elantonsa hankkivat artistit ovat jääneet täysin taloudellisesta tuesta huomioimatta.

Edes striimauskeikkojen tekeminen ei ole tangokuningattarelle mahdollisuus, koska tarvitsisi rahaa teknisten laitteiden lisäksi muihinkin maksuihin. Tangokuningatar on hyväksynyt, ettei pääse keikkailemaan koko vuoden aikana. Siksi hän toivookin, että esiintyvät artistit saisivat tukea yhteiskunnalta.  

Lue lisää: Uusi rakas?! Hunks-Antista eronnut Johanna Pakonen pussaili tummaa komistusta! 

Säästäminen tuttua

Säästeliäästi eläminen on laulajalle ja tämän alakouluikäiselle tyttärelle Nellille tuttua. Koronan takia tilanne on kuitenkin saanut Johannan pohtimaan asuntonsa tai autonsa myymistä. Huoli on oman perheen lisäksi myös taitelijakollegoissa, joilla on suuremmat perheet ja asuntolainat. 

Ruuan hän on saanut tähän mennessä pöytään turvautumalla puskurirahastoon ja luottokortteihinsa. 

– Kyllä luottokortti alkaa olemaan aika tapissa. Kauhulla katson sitä, kuinka summa luotolla vaan kasvaa.

Johanna Pakonen 2

Lähde: Iltalehti

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!