fbq
Uutiset
03.04.2020 06:36
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto
Sami Garamin cateringbisnekset yskivät rajusti.
Kymppitonnien tappiot! Julkkiskokki Sami Garamin raju koronatilitys: ”Olen täydellisesti kus**sa!”
Uutiset
03.04.2020 06:36
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto

Julkkiskokki ja ravintoloitsijayrittäjä Sami Garam, 52, huokaa syvään puhelimeen. Televisiostakin tuttu keittiövelho on uransa kenties kovimmassa paikassa.

Suomeakin kurittava koronapandemia on pakottanut kokin koviin toimenpiteisiin. Samilla ja yhtiökumppani Mika "Vege" Vermilällä on Helsingissä kahdeksan cateringravintolaa, joista peräti viisi on joutunut sulkemaan ovensa.

– Myynnit ovat pudonneet hullun lailla, ainakin 70 prosenttia. Lounaiden myynti on tällä hetkellä noin neljänneksen normaalista, eikä suunta ole ainakaan ylöspäin, koska ihmiset ovat etätöissä. Kaikki kokouspalvelumme ovat aivan nollassa, Sami kertoo.

Lue myös: Tv-kokki Sami Garam avioitui Nina-rakkaansa kanssa – katso vauhdikkaat kuvat häiden jatkoilta!

Puolet pellolle

Samin suurin murhe on kuitenkin se, että hän on joutunut lomauttamaan yli puolet henkilökunnastaan.

Yrityksessä työskentelee parisenkymmentä henkeä.

– Jäljellä oleva työvoima yrittää parhaansa mukaan pyörittää kolmea auki olevaa ravintolaa. Olemme myös yrittäneet kovasti neuvotella ravintoloidemme tilavuokrista, Sami huokaa huolissaan.

– Surkuhupaisinta tässä kaikessa on, että myös Vege oli hiljattain Espanjassa, joten kaiken kukkuraksi olemme kumpikin karanteenissa. Myynnin tappiot ovat jo nyt varmuudella useita kymmeniätuhansia. Voisi sanoa, että olen täydellisesti kus**sa!