Uutiset
Katso kuvat!

Kuvat! Finlanders-yhtyeen Jussi Lammela esittelee kesäkeittiönsä – katso laulavan rumpalin eroottinen kanapata -resepti!

30.06.2019 21:31

Savu kertoo, missä Jussi Lammela, 60, kokkailee. Finlandersin laulava rumpali on laittanut tulet upeaan, valurautaiseen savustimeen rivitalokotinsa pihalla Turun Pernossa. Huumaava lohen tuoksu täyttää jo tienoon.

– Sain savustimen 50-vuotislahjaksi. Mahtava värkki! Painaa kuin synti, monta sataa kiloa, Jussi esittelee käytön patinoimaa savustinta.

Jykevä vekotin on tehty Laitilan ammatillisessa kurssikeskuksessa, ja yksityiskohdat piipun hattua myöten on koristeltu hienosti.

– Se on meikäläistä pidempään käyttökelpoinen!

Jussi Lammelan syntymäpäivälahjakseen saama valurautainen supersavustin painaa satoja kiloja. – Savukala on herkkua, Jussi näyttää valmistamaansa lohta.
Jussi Lammelan syntymäpäivälahjakseen saama valurautainen supersavustin painaa satoja kiloja. – Savukala on herkkua, Jussi näyttää valmistamaansa lohta.

 

Lue myös: Finlanders-tähti Jussi Lammela sai mieluisan synttärilahjan: ”Jaloviina on minulle rakas asia!”

Pojastani tuli kokki

Kesäkeittiössään hääräilevä Jussi sanoo olevansa tyytyväinen. Kuuden vuoden takaisesta avioerosta on selvitty ja välit ex-vaimoon ovat hyvät. Elli-tytär, 24, opiskelee sairaanhoitajaksi ja Eero-poika, 22, valmistui juuri kokiksi.

– On tainnut siis isältään periä rakkauden ruokaan, Jussi hymyilee salaattia pilkkoessaan.

Perheessä Jussin avovaimo leipoo ja Jussi kokkaa.

– Rakastan ruuanlaittoa. Teen perinteistä kotiruokaa. Kalat pyrin kalastamaan itse, etenkin siika ja ahven ovat erinomaista savustettuina. Paremman puutteessa kaupan lohikin käy.

Jussi tarjoaa kesälounaan puutarhassaan. Itse savustettu lohi, raikas salaatti tuoreilla mansikoilla ja siikli-perunat vievät kielen mennessään.

– Lasi viileää valkoviiniä tai Aura-olut kyytipojaksi, ja jälkiruoaksi Jallu-ryyppy, Jussi makustelee.

Salaattia ja uusia perunoita, siitä ei simppeli kesäruoka parane. Jussin rakkaus ruuanlaittoon jatkuu suvussa, sillä hänen Eero-poikansa valmistui juuri kokiksi.
Salaattia ja uusia perunoita, siitä ei simppeli kesäruoka parane. Jussin rakkaus ruuanlaittoon jatkuu suvussa, sillä hänen Eero-poikansa valmistui juuri kokiksi.

 

Lue myös: Finlanders-orkesterin Jussi Lammela on innokas kalamies: Savustan siikaa!

Hullu sienestäjä

Finlanders on ollut yksi Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia tanssiorkestereita perustamisestaan lähtien. Tänä vuonna yhtye juhlii 35-vuotista taivaltaan.

Syksyllä on tiedossa mittava juhlakiertue, joka huipentuu marraskuussa Suomen suurimpaan tanssiristeilyyn. Risteilyllä Finlanders esiintyy Souvareiden ja Pekkaniskan Poikien kanssa.

– Syksyllä tulee myös live-levy, jolla on sekä uusia biisejä että vanhojen hittien uusia sovituksia.

Finlanders jää tuttuun tapaan juhannuksen jälkeen lomalle koko heinäkuuksi.

– Mitään suuria suunnitelmia ei ole. Tuskin etelän aurinkoon karkaamme, Suomi riittää hyvin. Seinäjoen Tangomarkkinoilla olen tanssiorkestereiden SM-kilpailun tuomarina, Jussi valottaa.

– Ja syksyllä pääsee taas metsään! Olemme kihlattuni kanssa hulluja sienestäjiä. Kuivattuja suppilovahveroita on varastossa varmaan viisi kiloa.

Bon appétit! Jussi käärii pöytäliinan lautasliinakseen ja käy kesälounaan kimppuun. – Minä olen aina vastannut taloutemme ruuanlaitosta.
Bon appétit! Jussi käärii pöytäliinan lautasliinakseen ja käy kesälounaan kimppuun. – Minä olen aina vastannut taloutemme ruuanlaitosta.

 

Lue myös: Finlanders-yhtyeen laulava rumpali vaihtoi vapaalle: biletti yleisön joukossa – kuva!

Jussin eroottinen kanapata

”Tämä on muheva, ruokaisa ja lievästi eroottisvaikutteinen kanapata-reseptini vuodelta 1997.”

kypsä broileri (esim. grillattu)

herne-maissi-paprika-pussi

1 prk smetanaa

1 prk tomaatti-pyreetä

2–4 dl kermaa

5 dl vettä

sinihomejuustoa maun mukaan

paprika

valkosipulia, paprikajauhetta suolaa, sitruunapippuria

Paloittele kana pieniksi paloiksi. Laita pataan tai kasariin vesi, riisi, kana ja muut ainekset ja sekoita. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää ja maku täyteläistä. Halutessasi voit lisätä nestettä.

Jussin kuuluisa sienikastike

runsaasti suppilovahveroita

reilusti voita

pirusti kermaa

sipulia

lihaliemikuutio

valkopippuria

(suolaa tarpeen mukaan)

Kaikki pannulle iloisesti sekaisin. Vehnäjauholla voi suurustaa, jos tahtoo.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!