fbq
Uutiset
01.06.2020 07:01
Teksti: Petri Voutilainen, Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus
Maisa
Kuva! Tämän mökin ulosotto vei Jari-Matti Latvalalta verosotkujen takia – exä Maisa Torppa omistaa pienen osan: Haluan siitä eroon!
Uutiset
01.06.2020 07:01
Teksti: Petri Voutilainen, Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus

Kun rallitähti Jari-Matti Latvala, 35, kävi viime syksynä läpi raastavaa eroprosessia julkkiskaunotar Maisa Torpan, 29, kanssa, oli rallitähdellä kulisseissa vakavampiakin ongelmia. Verokarhun mielestä Monacossa yli 10 vuotta virallisesti asunut Jari-Matti ei välty ansiotuloverojen maksamisesta Suomeen, koska on vuosittain ollut liian vähän ulkomailla.

- He ovat eri mieltä siitä, missä minä asun. Vuonna 2018 alkoi verottajan kanssa prosessi, jota käydään edelleen läpi. Se on ollut niin raskas, että se on vienyt minulta energiaa ja voimia, Jari-Matti kertoi verosyynistään lokakuussa Ilta-Sanomille. 

Hankala vyyhti

Verotuskiistan arvioitiin olevan sen verran monimutkainen, että selvittelyyn kuluisi vuosia. Verottaja on kuitenkin edennyt asiassa niin, että rallitähdellä on nyt ulosotossa yli 4,8 miljoonan euron jäännösverot.
Seiskan tekemän selvityksen mukaan ulosottomies on iskenyt kyntensä muun muassa Jari-Matin ylelliseen Helsingin-kotiin.

cc

Kiinteistön rasitustodistuksen mukaan hulppea omakotitalo on ulosmitattu toissa viikon maanantaina. Jari-Matti osti talon 595 000 eurolla vuonna 2016.

Mökki voudin haltuun

Lisäksi Jari-Matin muita kiinteistöjä ja omaisuutta on ulosmitattu, esimerkiksi hänen Puumalassa sijaitsevan kesämökkinsä. Jari-Matti osti 1,3 hehtaarin tontin 137 000 eurolla elokuussa 2017. Hän rakennutti pienen mökin ja rantasaunan, jotka nousivat tontille Instagramista päätelleen osittain sponsorisopimuksen siivittämänä. Silti rakennuttamisen kustannukset ovat olleet arviolta lähes 100 000 euroa. Mökkipaikan arvo on noin 250 000–300 000 euroa. 

sd

Maisalla osuus

Jari-Matin ex-kihlattu Maisa Torppa omistaa lomakiinteistöstä pienen, noin 10 prosentin osan ja Jari-Matti loput. Seiska tavoitti Maisan, joka ei aluksi halunnut kommentoida Jari-Matin taloussotkuja. Hetken mietittyään hän kuitenkin kertoi olevansa tietoinen Jari-Matin tilanteesta.

– Sain tietää näistä talousongelmista samoihin aikoihin, kun hänen muistakin toilailuistaan minua kohtaan, Maisa kertoo.

– Toivoisin pääseväni mökkiosuudestani eroon, koska en halua mitenkään liittyä hänen talousongelmiinsa. En uskalla enää luottaa Jari-Mattiin millään osa-alueella. Toivon kuitenkin, että hän saa raha-asiansa kuntoon!

Suhteen päättymisestä huolimatta ex-parilla on asialliset välit.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »