fbqKuolemanpelko piinaa yhä – Sanna Kiisken Ben-poika parani syövästä | Seiska
Sanna Kiiski ja Ben

Kuolemanpelko piinaa yhä – Sanna Kiisken Ben-poika parani syövästä

Uutiset | 21.12.2020 07:04

Toimittaja Sanna Kiisken, 46, esikoinen Ben täyttää joulun alla 10 vuotta. Poika on hujahtanut vuodessa ikätoveriensa mittaiseksi, ja sosiaaliset taidot ovat luokkakavereiden kanssa samalla tasolla.

Ben jäi kaksivuotiaana kehityksessään jälkeen syöpähoitojen ja pitkien sairaalajaksojen takia. Toipumiseen meni yli kaksi vuotta.

Kotiin päästyään perhe eli eristyksissä vieraista, jotta lapsi ei saisi infektioita. Rankka syöpälääkitys oli tuhonnut myös terveitä soluja ja heikentänyt elimistön puolustusjärjestelmää.

Lue myös: Lastensa isästä eronnut Sanna Kiiski: ”Asumme yhä yhdessä!”

Siskokin sairastui

Kun Ben oli seitsemänvuotiaana jo lähes toipunut, todettiin Sannan keskimmäisellä, nyt kahdeksanvuotiaalla Mai-tytöllä itsesyntyinen verihiutaleniukkuus. Se aiheuttaa muun muassa mustelmia ja vaatii verihiutaleiden tankkausta esimerkiksi infektioiden yhteydessä.

– Kuopuksemme, 7-vuotias Liv on välillä kateellinen, kun sisarukset saavat erityiskohtelua. Hän on valittanut, kun hänellä ole omaa sairautta.

Omaishoitajuuden ja oman mielenterveyskuntoutuksensa ohessa Sanna viimeistelee helmikuussa ilmestyvän Tinder-päiväkirjansa kakkososaa.
Omaishoitajuuden ja oman mielenterveyskuntoutuksensa ohessa Sanna viimeistelee helmikuussa ilmestyvän Tinder-päiväkirjansa kakkososaa.

Lue myös: Sanna Kiiskellä maksettavana miljoonan euron velat – ”Luotin sokeasti vääriin ihmisiin”

Kuolemanpelko jäi

Vaikka Ben toipui syövästä, se jätti lapsen mieleen syvät jäljet.

– Benille jäi kuoleman pelko, jota hän nyt käsittelee terapiassa. Lisäksi hänellä on dysfasia eli puhuminen tuottaa vielä ongelmia. Ben käy myös toimintaterapiassa, Sanna kertoo.

Älylliseen kehitykseen syöpä ei ole vaikuttanut. Sanna ja hänen ex-miehensä tuntevat itsensä tyhmiksi, kun Ben lataa faktoja pöytään vaikkapa avaruusraketin rakentamisesta.

– Hän ottaa välillä syöpäkortinkin käyttöönsä, jos asiat eivät mene hänen toivomallaan tavalla, Sanna naureskelee.

Lue lisää Sannan perheen elämästä syöpähoitojen keskellä ja Benin saamasta jouluyllätyksestä tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!