fbqKotonaan Helsingissä menehtyneen Alexi Laihon hautajaiset järjestetään perhepiirissä | Seiska
Alexi Laiho

Kotonaan Helsingissä menehtyneen Alexi Laihon hautajaiset järjestetään perhepiirissä

Uutiset | 15.01.2021 15:31

Maailman parhaimmaksi kitaristiksi kolmeen otteeseen äänestetty Alexi Laiho, 41, menehtyi viime vuoden lopulla kotonaan Helsingissä. Lähipiiri on kertonut, että hänet haudataan perhepiirissä.

Children of Bodom -yhtyeestä maailman maineeseen noussut muusikko oli kärsinyt terveys-ongelmista viime vuosina. Alexi vaikutti myös Warmenissä, Sinergyssä, Kylähullut-yhtyeessä ja The Local Bandissa.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana: "Olemme sokissa ja järkyttyneitä"

Laihon viimeiseksi jääneen yhtyeen Bodom After Midnightin muut jäsenet kertoivat tiedotteessaan olevansa musertuneita rakkaan ystävänsä äkillisestä poismenosta.  Vaikka Laihon tyylilaji oli metallismusiikki, taittuivat kitaravirtuoosilta myös klassiset kappaleet.

Kunnianosoitus Alexille

Useat rokkarit ovat julkaisseet musiikillisia kunnianosoituksia Alexille.

Santa Cruz -yhtyeen kitaristi-laulajana julkisuuteen noussut Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen kertoo Seiskalle järkyttyneensä esikuvansa kuolemasta.

– Alexi oli yksi mentoreistani ja tietyssä vaiheessa elämää myös paras ystäväni. Soitimme yhdessä ja teimme keikkoja, joista jäi paljon ihania muistoja.

Archien mukaan ne ovat paikallaan, mutta jos hän itse sellaiseen ryhtyy, se täytyy tehdä harkiten.

– Alexissa menetimme yhden kaikkien aikojen lahjakkaimmista muusikoista. Hänelle tehtävä tribuutti pitää hoitaa tyylillä. Katsotaan, teenkö sellaisen.

Lue myös: Alexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:All Over Press ja Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!