fbqAlexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan | Seiska
Uutiset
04.01.2021 17:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Juha Metso, All Over Press
Jussi69 muistelee menehtynyttä Alexi Laihoa
Alexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan
Uutiset
04.01.2021 17:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Juha Metso, All Over Press

Tieto Alexi Laihon, 41, kuolemasta on levinyt tänään ympäri maailman. Kitaravirtuoosina tunnettu Children of Bodom -yhtyeen nokkamies menehtyi kotonaan Helsingissä pitkäaikaisen sairastelun väsyttämänä viikko sitten.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on menehtynyt 41-vuotiaana

Alexi oli tunnettu ilmiömäisestä kitaransoittotaidostaan, ja arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä hänet valittiinkin parhaaksi metallikitaristiksi vuonna 2009. 

- Olemme surun murtamia hyvän ystävämme ja bändikaverimme poismenon johdosta. Sanat eivät riitä kuvailemaan tätä sokkia ja syvää surua, jota tunnemme, Alexin yhtyetoverit Daniel FreyebergMitja Toivonen ja Waltteri Väyrynen kirjoittivat virallisessa tiedotteessaan. Tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan alta.


Suru-uutiseen ovat reagoineet muusikot ja musiikin ystävät ympäri maailman. Muun muassa Jussi69 puolestaan jakoi koskettavan kuvan itsestään halaamassa Alexia lavalla, sekä kertoi olevansa järkyttynyt ystävänsä poismenosta.

Olen järkyttynyt, sillä tämä sattuu aivan liikaa pukea sanoiksi. Kaipaan ja rakastan sinua niin paljon rakas veljeni. Syvimmät ja vilpittömimmät osanottoni Alexin perheelle ja rakkaimmille. Lepää rauhassa ystäväni, Alexi Laiho, hän kirjoitti.

Myös muusikko Maija Vilkkumaa muistelee kaiholla taitavaa kitaristia, joka on jäänyt hänen mieleensä musiikkileiriltä vuodelta 1995.

- Alexi Laihon poismeno on järkyttävä uutinen. Hän oli suuri taiteilija, biisintekijä ja soittaja. Olin teini-ikäisen Aleksin kanssa Kullaan Pop&Jazz -leirillä vuonna 1995, Rosegarden-bändimme veti loppukonsertissa Hanoi Rocksin Tragedyn. Nuori, ystävällinen, herkkä ja taitava kitaristi jäi mieleen. Leirin jälkeisinä vuosina ja vuosikymmeninä seurasin hänen uskomatonta uraansa ihaillen, kuten niin moni muukin. Osanottoni läheisille.


Twitterissä Alexia muistelivat muun muassa Arch Enemyn kitaristi Michael Amott, joka kuvaili oloaan "sanattomaksi".


Myös sohvaperunoista tuttu Juhani Koskinen yhtyi muusikon menehtymistä surevien ihmisten joukkoon kehumalla Alexin valtavaa taitoa ja osaamista Twitterissään.
 


Lisäksi Alexin yllättävästä poismenosta ovat uutisoineet myös The Sun, Daily Mail, The Independent ja Mirror.