piipo

Kohumiljonääri sai kovat sakot - Antti Piippo kaahsi yli 150 km/t satasen alueella!

06.04.2020 18:45

Entinen teollisuusmies Antti Piippo kaahasi 2. tammikuuta vanhoilla kotikulmillaan Lempäälässä 100 km/t rajoitusalueella 157 kilometrin keskinopeutta 649 metrin matkalla. Syyttäjän mukaan Piippo rikkoi tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta tieliikennelakia tavalla, joka on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Antti Piippo myönsi syyllistyneensä syytteessä kuvattuun menettelyyn. Hän suostui siihen, että asia käsitellään käräjillä kirjallisessa menettelyssä.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Piipon 55:een päiväsakkoon. Hänen tuloillaan päiväsakon hinta oli 197 euroa. Maksettavaa tuli yhteensä 10 835 euroa sekä 80 euron rikosuhrimaksu.

Kunnon tulot

Sakkolaskurin mukaan Antti Piipon käteen jäävät tulot ovat noin 12 000 euroa kuukaudessa. Kuukausitulot ennen veroja lienevät jossain 20 000 euron paikkeilla.
Antti Piippo oli aikoinaan Suomen neljänneksi rikkain henkilö. Hänen perustamansa Elcoteq valmisti matkapuhelimen osia ja kokonaisia puhelimia muun muassa Nokialle. Yhtiön liikevaihto oli 4 miljardia euroa. Piipolla oli Elcoteqissa 75 miljoonan euron osakepotti.
Myöhemmin Nokian tilaukset romahtivat. Pankki laittoi rahahanat kiinni, ja se tiesi Elcoteqin menoa. Entinen menestysyhtiö meni nurin 2000-luvun alussa.

Antti Piippo

Sijoittaja ja mesenaatti

Nykyään Antti Piippo tunnetaan taidemesenaattina. Menneinä vuosina hän tuli tunnetuksi myös värikkäästä ja tapahtumarikkaasta yksityiselämästään. Vuonna 2002 hän sai 6000 euron sakot pahoinpitelystä. Tuomion mukaan hän oli pahoinpidellyt naista elokuussa 2001 huvilallaan Kirkkonummella. Antti Piippo on tullut tunnetuksi käräjäherkkänä henkilönä. Piippo on haastanut monia medioita oikeuteen, hävinnyt juttunsa ja joutunut maksamaan huomattavat oikeudenkäyntikulut. Hovioikeudessa on todettu, että kun Antti Piippo on kertonut yksityisasioistaan medioille, niin yksityisyyden suoja jatkossa on kapeampi. Mediat saavat kertoa Piipon asioista, vaikka tämä itse ei sitä haluaisikaan.

Tikkataulukeisarit

Ainakin kesämökkiläiset tuntevat Piipon nimen tikkataulusta. Se on perheyrityksen legendaarisin tuote. Tätä nykyä Piippo Oy valmistaa muun muassa maataloudessa tarvittavia paalainverkkoja ja lankoja. Kauppaa tehdään yli 40:een maahan. Liikevaihto on lähes 17 miljoonaa euroa vuodessa. Uutinen tältäkin rintamalta. Antti Piippo on lahjoittanut Piippo Oy:n osakkeensa kolmelle pojalleen. Kunkin osuus on 144 500 osaketta. Vähän päälle kolmen euron osakkeen hinnalla kunkin lahjansaajan osuus on reilut 430 000 euroa. Lahjoituksen arvo on yhteensä runsaat 1,3 miljoonaa euroa.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!