fbq
Uutiset
15.05.2018 08:09
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Kari Hotakaisen firma tekee hyvää tulosta.
Kimi Räikkösen elämäkerran kirjoittava Kari Hotakainen raapusti itselleen hirmuisen rahasumman: Sanavalinnasta kultakaivos – pankkitilillä 250 000 euroa!
Uutiset
15.05.2018 08:09
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Kari Hotakainen, 61, on kuulunut koko 2000-luvun Suomen parhaiten tienaaviin kirjailijoihin. Kahden viime vuoden aikana porilaislähtöinen sanankäyttäjä on kanavoinut tulojaan myös omaan yritykseensä.

Sanavalinta Oy on tehnyt kahden tilikauden aikana yhteensä 456 000 euron liikevaihdon ja 258 000 euroa voittoa. Viime vuonna viivan alle jäi 103 000 euroa.

Kari kanavoi yhtiöönsä paitsi kirjatuloja, myös tv-esiintymisistä maksettuja palkkioita. Kyynisestä huumoristaan tunnettu taiteilija on hauskuttanut ihmisiä viime vuosina MTV3:n Pitääkö olla huolissaan? -paneeliohjelmassa.

Lue myös: Näin menestyvät suomalaisten kärkikirjailijoiden firmat: häkellyttäviä voittoja!

Klassinen säästöpossu

Sanavalinta on klassinen yrityksen muotoon puettu säästöpossu. Suomessa tällaisia firmoja on monella luovien alojen julkkiksilla. Näille tyypillisesti myös Karin putiikista on nostettu hyvin maltillisesti palkkaa, ja kulut on pidetty muutenkin kurissa.

Tilinpäätöksen perusteella Kari ei ole toistaiseksi päättänyt, mitä hän tekee keräämällään lähes 250 000 euron pesämunalla. Rahat makaavat turvallisesti yhtiön pankkitilillä.

Edellisvuodesta poiketen kirjailija nosti kuitenkin 20 000 euron osingot.

Lue myös: Kari Hotakaisen firma nakutti jättituloksen: 155 000 euron voittopotti!

Käännöksistä jättipotti

Tällä hetkellä Kari on uransa kenties suurimman urakan kimpussa. Hän on kirjoittamassa elämäkertaa F1-ratojen suuresta vaikenijasta Kimi Räikkösestä. Elokuussa julkaistavasta Tuntemattomasta Räikkösestä odotetaan jättimenestystä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lue myös: Kimi Räikkösestä elämäkerta - kirjoittajana Kari Hotakainen: "Mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu?"

Kustantaja on kertonut, että kirjan käännösoikeudet on myyty suomalaisittain ennätyshinnalla jo useaan maahan. Opus julkaistaan varmuudella englanniksi, unkariksi, hollanniksi, italiaksi, puolaksi ja viroksi. Tuntematonta Räikköstä on ehditty verrata jo Zlatan Ibrahimovicin bestseller-elämäkertaan.

Kirja on varmasti rahasampo myös Karille. Suomen tietokirjailijat ry:n mukaan tekijän tulisi saada 75 prosenttia käännösoikeuksien myyntituotosta. Tässä tapauksessa tekijöitä ovat Kari ja F1-mestari itse.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »