fbq
Uutiset
23.04.2020 11:36
Teksti: Panu Hörkkö & Seiskan työryhmä|Kuvat: Panu Hörkkö, Seiskan toimitus
Onni Sarmaste
Kiinniotto keskellä tietä! Poliisi nappasi Onni Sarmasteen Porschesta Espoossa: Virkapartio hoiti pysäytyksen - kuva!
Uutiset
23.04.2020 11:36
Teksti: Panu Hörkkö & Seiskan työryhmä|Kuvat: Panu Hörkkö, Seiskan toimitus

Liikemies Onni Sarmaste on pidätettynä petostutkinnan takia. Ei ole vielä tiedossa, esittääkö poliisi vangitsemista vai pääseekö Onni vapaalle. Keskusrikospoliisi tiedotti keskiviikkona 22.4., että kohutun Huoltovarmuuskeskuksen maskikauppojen selvittelyissä on otettu vakuustakavarikkoon 2,7 miljoonaa euroa varoja sekä kaksi arvokasta autoa. Poliisi ei yksilöinyt tiedotteessaan, mitkä autot ovat valtion hallussa, 
mutta kyseiset ajoneuvot ovat Onni Sarmasteen hankkimat Bentley ja Porsche.

15.4.2020: Osti heti miljoonat saatuaan loistoautot - puolen millin Bentley ja Porsche

Yle kertoi aluksi, että Onni olisi pidätetty kotoaan ja viety käsiraudoissa poliisin matkaan. Sen jälkeen Onnin asunto Helsingissä oli tutkittu. Keskusrikospoliisi kertoo Seiskalle tarkentavia tietoja kohuliikemiehen pidätyksestä.

- Hänet otettiin kiinni ja pidätettiin (Espoossa) liikennepysäytyksen yhteydessä, rikostarkastaja Tomi Taskila kertoo.

ccc

Haku päällä

Sarmaste ja toinen henkilö olivat ajamassa kohutulla Porschella, kun viranomainen teki väliintulonsa. Tätä ennen Onnin uusi urheiluauto oli niin sanotusti laitettu hakuun.

- Autot olivat tosiaan haussa ja kun ne havaittiin, niin pyysimme virkapartion hoitamaan pysäytyksen. Pyysimme (maija) heidät paikalle työturvallisuussyistä.  Pysäytyksissä on aina riskinsä, jos lähtee siviilivaatteissa heilumaan, rikostarkastaja Taskila kertoo. 

Jostain syystä Onnin Porsche oli hetken aikaa ilmoitettu anastetuksi. Asia kävi ilmi hakemalla ajoneuvon tiedot. Polisin mukaan kyseessä oli kuitenkin tekninen merkintä, eikä kukaan ollut Porschea luvatta käyttöön ottanut tai varastanut. 

- Se voi olla myös johtua siitä, että kun kuulutimme auton, jotta se saataisiin poliisin haltuun. Se on varmaan vaan tekninen merkintä. Autoa ei ole anastettu.