Vain Seiskassa!

Kiekkokansa huolissaan: eikö NHL:n suomalaistähtiä enää nappaa Leijonissa pelaaminen? Asiantuntijalta tiukka tulkinta Seiskalle!

Uutiset | 09.05.2019 14:33

Leijonat lähtee haastajan asemasta Slovakian MM-jäille. Ironista on, että Suomelta löytyy tv-studiosta nimekkäämpi nippu kuin itse kaukalosta.

MTV:n ja C Moren asiantuntijat Tuomo Ruutu ja Ville Nieminen loivat mittavat NHL-urat. Myös Tero Lehterä ja Karri Kivi lukeutuvat kotimaisen kiekon kovimpaan ytimeen.

Seiska kysyi lätkäpioneereilta mielipiteitä koko kansakuntaa kutkuttaviin kysymyksiin.

Pyllistys leijonapaidalle?

Karri Kivi ymmärtää MM-kutsusta kieltäytyneitä NHL-pelaajia.
Karri Kivi ymmärtää MM-kutsusta kieltäytyneitä NHL-pelaajia.

Monet kiekkomaat ovat kilpavarustelleet kokoonpanojaan kovilla tähtinimillä, mutta Leijonille on jäänyt NHL-luu käteen.

– Tänä vuonna on poikkeuksellisen paljon niitä suomalaispelaajia, joilla on NHL-sopimus katkolla. Silloin on ihan selvät sävelet, eikä kisoihin tulla, Karri Kivi alleviivaa.

– Lisäksi kauden aikana on voinut tulla loukkaantumisia. Ainakaan omaan korviini ei ole kantautunut sellaista, ettei vain olisi huvittanut lähteä kisoihin.

Samaa mieltä on myös Tero Lehterä.

– Pelaajat tekevät tätä työtä 10-15 vuotta ammatikseen. Välillä vain joutuu tekemään isoja päätöksiä.

Kiekkohuuma överiksi?

Ville Nieminen naurahtaa, että kiekkohulluilta suomalaisilta saattaa joskus hieman hämärtyä suhteellisuudentaju.
Ville Niemisen mukaan kiekkohulluilla suomalaisilla saattaa joskus hieman hämärtyä suhteellisuudentaju.

 

Tuli NHL-pelaajia tai ei, koko Suomi tuntuu vellovan vuodesta toiseen MM-lätkän huumassa. Jos Leijonat menestyy, riemu on valtaisa. Muussa tapauksessa koutsin ja pelaajien päitä vaaditaan lähes pölkylle.

– Jääkiekko on koko kansan laji. Suhteellisuudentaju unohtuu, mutta onneksi kaikki tekijät ovat jo tottuneet siihen. Tupakkipaikkakeskusteluja on ollut aina, Ville Nieminen hymähtää.

Lue myös: Ville Nieminen paljastaa Seiskalle: Liigan paras pelaaja lähtee NHL:ään – ”Eiköhän kaveri ole ansainnut mahdollisuuden kokeilla änärissä”


Ainutlaatuinen estradi

Tuomo Ruudun mielestä on vain loistava asia, että Euroopassa kiekkoilevat suomalaiset saavat näyttöpaikan MM-kisoissa.
Tuomo Ruudun mielestä on vain loistava asia, että Euroopassa kiekkoilevat suomalaiset saavat näyttöpaikan MM-kisoissa.

 

Jos Tuomo Ruudulta kysytään, NHL-pelaajien puuttuminen Leijonien MM-rosterista ei välttämättä ole pelkästään huono asia.

– Mielestäni on vain makeaa, että Euroopassa pelaavat suomalaiset saavat nyt mahdollisuuden näyttää. Jos MM-turnaus menee nappiin, se voi poikia NHL-sopimuksen, Tuomo muistuttaa.

– Ne ovat tosi makeita tarinoita. Toivottavasti saataisiin sellaisia.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

Sellaistakin spekulointia on kuulunut, etteivät kaikki NHL-pelaajat innostuisi MM-kisoista siksi, että kansakunnalta häviää todellisuudentaju – vain voitto kelpaa! Mitä mieltä tästä?

– Jos on ammattilaisjääkiekkoilija, niin ei pitäisi olla sellaisia murheita. Jos on, sitten on väärässä lajissa, Tuomo paaluttaa.

– Näkisin asian niin päin, että sehän se vasta raskasta olisi, jollei ketään kiinnostaisi. MM-kisoissa pelaajat pääsevät näyttämään erikoisosaamista ja taitoja. Näen, ettei siellä ole mitään muuta kuin voitettavaa.

– Ja sen, mitä on saavuttanut NHL:ssä, se on ja pysyy. Ei sitä vie kukaan pois, vaikka MM-kisoissa kävisi kuinka. 
 

Seuraa heitä!

Tero Lehterä ei voi kyllin korostaa, miten erinomainen pelaaja Nikita Kutsherov onkaan.
Tero Lehterä ei voi kyllin korostaa, miten erinomainen pelaaja Nikita Kutsherov onkaan.

 

Vaikka Suomi ei pääse koreilemaan maailman kovimman kiekkoliigan nimimiehillä, Slovakian MM-kiekkokarnevaaleissa nähdään silti liuta NHL-pelaajia. Moni heistä on jopa aivan änärin supertähtikategoriaa, kuten Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane.

– Tosi viihdyttävä pelaaja. Häntä kannattaa ehdottomasti seurata, Patrickin vanha seuratoveri Tuomo Ruutu vinkkaa.

Yhdysvaltojen teinisentterinä viilettävä Jack Hughes on Leijonien Kaapo Kakon kanssa tyrkyllä ykkösnimeksi ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa. Tuomo Ruutu neuvoo kuitenkin kiinnittämään huomiota myös Jackin isoveljeen, joka myös nähdään Slovakian MM-jäillä.

– Isompi yleisö ei välttämättä tiedä häntä, mutta USA:n Quinn Hughes. Hän on sellainen luistelija, etten ole montaa vastaavaa nähnyt. En koskaan nähnyt Reijo Ruotsalaisen pelaavan, mutta Quinn saattaa päästä lähelle häntä, Tuomo hehkuttaa Seiskalle.

– Ja Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov! Kaveri voitti aivan ylivoimaisesti NHL:n pistepörssin, mutta pudotuspeleissä vati meni nurin. Silti niin huikea pelaaja, että huhhuh, Tero Lehterä puhaltelee.

Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov on vastustaja vaikeimmasta päästä.
Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov on vastustaja vaikeimmasta päästä.
Myös Chicago Blackhawksin Patrcik Kane on tottunut taikomaan kaniinena hatustaan.
Myös Chicago Blackhawksin Patrcik Kane on tottunut taikomaan kaniineja hatustaan.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!