fbq
Uutiset
22.10.2019 12:12
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: MTV
Sonja Kuula
Kavalsi lastensa pankkitileiltä yli 18 000 euroa! Diili-kisaaja Sonja Kuulalle 4 kuukauden ehdollinen vankeustuomio!
Uutiset
22.10.2019 12:12
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: MTV

Vuoden 2018 Diili-kilpailusta tuttu Sonja Kuula, 37, on saanut Keski-Suomen käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion kavalluksesta. Tuomio annettiin viime perjantaina (18.10.).

Kuula oli vuonna 2014 siirtänyt kahden alaikäisen lapsensa pankkitileillä olleita varoja itselleen yhteensä 18 350 euron edestä. Kuula myönsi oikeudessa siirtäneensä rahaa itselleen lastensa tileiltä, mutta hän kiisti rikoksen vetoamalla, että kyse oli lainasta.

Lue myös: Oho, Diili-Sonja jätti sakot ja verot maksamatta – ulosotossa tuhansia euroja, silti jättitulot!

Sonja Kuula kertoi, että rahat oli käytetty tavanomaiseen elämiseen sekä osittain muiden lainojen maksamiseen. Hän myös kertoi oikeudessa, että hän alkoi maksaa rahoja lapsilleen takaisin kaksi vuotta myöhemmin. Hän kertoi ostaneensa lapsilleen muun muassa tavanomaista kalliimpia hyödykkeitä, kuten merkkivaatteita ja merkkielektroniikkaa, rotukissoja sekä kustantaneensa lasten harrastuksia. Lisäksi hän oli lyhentänyt "lainaa" lapsilleen 120 euroa kuussa usean vuoden ajan.

Käräjäoikeus katsoi, ettei Kuulalla ollut oikeutta varojen siirtämiseen itselleen ja niiden käyttämiseen. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että lasten saatavat olivat Sonja Kuulan osalta tulleet kuitatuiksi ja näin ollen lasten edunvalvojan esittämät korvausvaatimukset hylättiin oikeudessa.

Sonja Kuulan lisäksi hänen miehensä tuomittiin viime perjantaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa 60 päiväsakon sakkorangaistukseen kavalluksesta. Mies oli anastanut toisen lapsensa tililtä vuosina 2015-2016 yhteensä 1 658 euroa. Hänet määrättiin velvolliseksi korvaamaan kyseisen summan lapselleen viivästyskorkoineen, sillä hän ei ollut maksanut siirtämiään varoja takaisin.

Lue myös: Varjele, saamelainen Diili-kilpailijakaunotar yllättää rohkeilla kuvilla: Poseeraa somessa yläosattomissa! Katso kuvat!

Artikkelia täsmennetty klo 13.52.