Uutiset

Katri Helenan suuri suru: laulaja vieraili 102-vuotiaaksi eläneen äitinsä luona lähes päivittäin – Jorma-veljellä traaginen kohtalo jatkosodan aikana!

14.02.2020 08:27

Katri Helena Kalaoja, 74, sai tammikuun alussa suru-uutisen hänen 102-vuotiaan äitinsä Bertta Koistisen menehdyttyä.

Laulaja kertoi tapahtuneesta lauantaina Emma-gaalassa Me Naisille.

– Äiti lähti taivaan valoon. Hän oli 102-vuotias ja toivoi, että pääsi pois. En ollut paikalla ihan sillä hetkellä, kun henki lähti, mutta tulin paikalle muutaman tunnin kuluttua. Hän menehtyi palvelutalossa, eikä ollut edes sairaalassa, Katri kertoi Me Naisissa.

Bertta Koistinen oli Karjalan evakko. Välit ainoaan lapseen Katriin olivat läheiset.
Bertta Koistinen oli Karjalan evakko. Välit ainoaan lapseen Katriin olivat läheiset.

 

Bertta vietti viimeiset vuotensa palvelutalossa lähellä tytärtään, joka on kertonut käyneensä äitinsä luona liki päivittäin.

Katri Helena oli vanhempiensa, Karjalan evakkojen Bertta ja Veikko Koistisen, ainoa lapsi. Tosin jatkosodan aikana vuonna 1943 Koistisille syntyi poikalapsi, joka eli vain puolivuotiaaksi.

– Veljeni Jorma kuoli puolivuotiaana aivokalvontulehdukseen. Silloin ei ollut lääkkeitä, joilla tautia olisi voitu hoitaa. Vanhemmilleni asia oli niin vaikea, ettei siitä puhuttu vieraille. Heidän sukupolvensa mieluummin vaikeni kuin puhui raskaista kokemuksistaan. Minä ainoana lapsena surin menetettyä veljeä, Katri Helena sanoi Avun haastattelussa 2017.

Sinivalkoisen laulajalegendan molemmat vanhemmat ovat nyt kuolleet. Veikko-isä menehtyi 2002.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!