Katiska-dokumentti paljastaa karuja yksityiskohtia pidätyksiä edeltäneestä Ruisrock-viikonlopusta - Sofia Belórf mukana railakkaissa bileissä: "Siellä meni alkoholia ja huumeita"

Uutiset | 24.08.2020 15:05

Katiska-dokumentin uusimmassa jaksossa pureudutaan tarkemmin Suomen suurimman huumerikosvyyhdin etenemiseen ja tuhoon. 

Katiska-pomo Niko Ranta-aho ja hänen silloinen rakkaansa Sofia Belórf juhlivat Ruisrockissa heinäkuussa 2019. Niko oli vuokrannut hänelle, Sofialle ja heidän ystävilleen asunnon festariviikonlopuksi. Poliisi oli saanut siitä tiedon etukäteen, ja asunto oli mikitetty.

Railakas festivaaliviikonloppu on jäänyt Sofia Belórfin mieleen – mutta ei positiivisella tavalla.

- Ruisrock oli vähän niin kuin lopun alku. Siellä meni alkoholia ja huumeita. Se oli aivan katastrofi, Sofia kertoo.

- Se oli niin katastrofaalinen viikonloppu, että lähdin yksin junalla pois. Se meni niin sekoiluksi hänen (Nikon) osalta.

Lue myös: ”Todellinen kullankaivaja – tyypillinen tapaus!” Sofia Belórfille jääkylmää kyytiä Katiska-dokumentissa!

 

Niko tuhosi todistusaineistoa

Ennen Ruisrockia Niko oli varma, että poliisi on päässyt hänen jäljilleen, kun hänen apurinsa jäi kiinni Karkkilasta vuokratun mökin edustalla. Mökki oli vuokrattu huumeita varten. Samaan aikaan Niko oli Dubaissa ja aloitti ankaran juomisen.

- Kun tajusin hänen jääneen kiinni, menin yökerhoon juhlimaan ja hotelliin joskus viiden aikaan. Tajusin, että hänellä oli ollut salasanani, ja hän pystyi kirjautumaan sähköposteihini. Vaihdoin ne nopeasti. Enhän minä muistanut niitä aamulla, koska oli tuplasalasanat. Siellä oli suurin osa huumeiden koordinaateista. Ei poliisi löytänyt kuin mökin lähistöllä olleet kätköt, Niko muistelee.

Lue myös: Tapettiin kylmäverisesti teloittamalla? Näin Niko Ranta-aho sai tietää ex-bisneskumppaninsa kuolemasta - "Meno on kovaa, eikä ihmishengellä ole mitään merkitystä"

Ruisrockiin lähtiessään Niko oli valmistautunut kaikkeen.

- Totta kai minulla on ollut kirjanpitoja ja kaikki kirjattu tarkasti ylös. Mutta kuten sanoin, kun olen tullut Suomeen heinäkuussa, olen tuhonnut niin paljon todistusaineistoa ennen sitä. Oletin, että lentokentällä minua olisi poliisisaattue vastassa. Ne olivat vastassa, mutta aloittivat seurannan silloin, eivätkä ottaneet kiinni, Niko kertoo käräjäoikeuden ääninauhassa.

Katiska-dokumentti Ruutu+-palvelussa maanantaisin.
 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!