fbq
Uutiset
10.08.2020 22:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Ranta-aho
Katiska-dokumentti: Niko Ranta-ahon huumehelvetti karua kuultavaa - huumeita jo teininä, katosi ulkomaille: "Taskut täynnä kolaa Suomeen palatessani!"
Uutiset
10.08.2020 22:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus

 

Niko Ranta-aho tunnetaan Suomen suurimman huumerikostapauksen pääepäiltynä, ja hänen elämästään kertova Katiska-dokumenttisarja pureutuu hänen elämänsä eri vaiheisiin.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Niko kertoo päihteiden tulleen hänen elämäänsä jo teini-ikäisenä.

- Olen juonut alkoholia ensimmäisen kerran 13-vuotiaana. Aloin 15-16-vuotiaana pyöriä yökerhoissa joka viikonloppu. Käytin huumeita, amfetamiinia, ensimmäisen kerran 16-vuotiaana yökerhossa Tampereella. 18-vuotiaana olikin aika kovaa se touhu. Muistan, kun täytimme 18 vuotta, ja juhlimme 23 vai 27 päivää putkeen. Olen joutunut muutaman kerran sairaalaan päihteistä. Koen olevani päihderiippuvainen. Kun olin 13-vuotias, sain kai päihteistä isommat kiksit kuin muut, mikä johtaa siihen, että niitä haluaa lisää, Niko kertoo.

Lue myös: Katiska-dokumentti: Niko Ranta-aho loi listan vihamiehistään – ”Ajattelen heitä joka aamu, en anna listaa poliiseille!”

 

Katosi ulkomaille

Nikon sisar Jasmin Ranta-aho muistelee aikaa, jolloin Nikon päihteidenkäyttö huolestutti Ranta-ahon perhettä toden teolla.

- Tuli öisiä soittoja, ja hän oli sekavassa mielentilassa. Muistan joitain hetkiä, kun yritimme etsiä Nikoa pitkin Tampereen keskustaa. Kävimme kaikki baarit läpi, soitimme kavereille. Sitten kävimme katsomassa kotoa, ja passi ja lääkkeet olivat kadonneet. Kenelläkään ei ollut tietoa, minne Niko oli lähtenyt, sisko sanoo.

Niko oli ollut juhlimassa kaverinsa polttareita. Lopulta Niko päätyi Amsterdamiin.

- Hän oli pari päivää kateissa. Niko oli kertonut kavereilleen lähtevänsä Amsterdamiin. Ei mennyt kuin päivä tai kaksi, kun Niko soitti itkien haluavansa hoitoon, Jasmin muistelee.

Lue myös: Niko Ranta-aho paljasti bileporukalleen: näin vangit saavat viestejä vankilan muurien sisäpuolelle!

Niko palasi Suomeen sekavassa tilassa.

- Olin niin sekaisin, että minulla oli taskut täynnä kolaa palatessani Suomeen. Havahduin mennessäni Tampereelle, että minulle oli jäänyt huumeita taskuun, Niko kertoo.

Perhe oli hakemassa Nikoa lentokentältä.

- Niko vietiin hoitoon suoraan lentokentältä, Jasmin totesi.

Katiska Ruutu-palvelussa maanantaisin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »