Kanarian keisarina tunnettu Jorma Kalevi lopetti ravintolabisnekset – jättipakkanen ajoi lämpöön!

Uutiset | 10.04.2020 20:02

Iskelmälaulaja Jorma Kalevin, 73, musiikkiura Kanarialla alkoi vuonna 1978. Hän esiintyi laspalmasilaisessa yökerhossa kaksi viikkoa ja teki sopimuksen seuraavastakin talvesta.

– Alkusysäys muutolle etelään tuli, kun keikka-automme jäätyi kesken matkan 35 asteen pakkasessa. Jouduin istumaan hinattavassa autossa ikkunat auki. Silloin päätin, että nyt tämä Jorma tekee joko ammatin- tai maisemanvaihdoksen!

Lue myös: ”Nyt päiväni ovat luetut!” Kuolemansairas laulajalegenda Jorma Kalevi: ”Lääkäri antoi vuoden, pari elinaikaa!”

Molemmat toteutuivat yli 40 vuodeksi. Kanarian keisari -lempinimi tuli, kun Jorma vaihtoi Suomen kylmyyden Kanarian lämpöön ja laulajan uran rinnalle tuli myös ravintolaura.

– Nyt olen kuitenkin päättänyt luopua ravintolabisneksestä kokonaan. Laulajana olen tänne tullut ja laulajana lähden, Jorma sanoo.

– Amigo-kappaleeni on ollut maaliskuussa kolme kertaa Radio Pookin soitetuin levy. Kiitos siitä faneilleni, Jorma Kalevi iloitsee.
– Amigo-kappaleeni on ollut maaliskuussa kolme kertaa Radio Pookin soitetuin levy. Kiitos siitä faneilleni, Jorma Kalevi iloitsee.

 

Lue myös: Jorma Kalevi herkistyi hautausmaalla – kuolemansairaalla laulajalla viimeinen toive: Haudatkaa koti-Suomeen!

Toin karaoken Inglésiin

Vuonna 1981 Jorma aloitti laulamisen Playa del Inglésissä yökerho Tiffanyssä muutamana iltana viikossa. Lisäksi hän keikkaili Las Palmasissa sekä Puerto Ricossa.

– Kun tulin Inglésiin, Tiffany oli yöelämän ykkösmesta. Ehdotin paikan saksalaiselle omistajalle, että hiljainen alkuiltakin kannattaisi hyödyntää. Ryhdyin laulamaan siellä illasta puoleen yöhön asti tanssin ja teemailtojen merkeissä.

Suomi-rekvisiitta kuuluu Kanarian keisarin ravintoloihin. Amigo-ravintolansa ostajasta Jorma pysyy vielä salaperäisenä.
Suomi-rekvisiitta kuuluu Kanarian keisarin ravintoloihin.

 

Lue myös: Vakavasti sairas laulaja Jorma Kalevi keikkailee edelleen: ”Olen vastannut, että tulen, jos elän!”

Vuonna 1986 Jorma päätti ostaa Tiffanysta puolet, ja viisi vuotta myöhemmin laulaja osti paikan kokonaan.

Kauppojen jälkeen hän hankki ravintolaan Playa del Inglésin ensimmäiset lailliset karaokelevyt.

– Tiffanyssa esiintyi vuosien mittaan lähes 50 nimekästä artistia. Välillä myimme 136-paikkaiseen ravintolaan yli 400 lippua! Näin kävi myös silloin, kun Katri Helena oli esiintymässä vuonna 1990, Jorma muistelee.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!