”Nyt päiväni ovat luetut!” Kuolemansairas laulajalegenda Jorma Kalevi: ”Lääkäri antoi vuoden, pari elinaikaa!”

Uutiset | 15.11.2019 08:29

Kauhajokelaissyntyinen laulaja Jorma Kalevi, 73, on viihdyttänyt suomalaisia 1970-luvulta saakka.

Hän on vaikuttanut Kanariansaarilla vuodesta 1981: Jorma muistetaan legendaaristen Tiffany- ja Amigo-yökerhojen vetäjänä.

Jorma paljasti Seiskalle olevansa kuolemansairas.

– Nyt päiväni ovat luetut, Kanarian keisariksi kutsuttu mies huokaa.

– Lääkäri antoi minulle vuoden, pari elinaikaa näillä keuhkoilla. Ihan maksimi on kuulemma viisi vuotta. Se on raaka ja kova tuomio.

Legendaarinen Tiffany-yökerho oli monen suomalaisen suosima tanssipaikka Playa del Inglesissä. Lisäksi Jorma pyöritti Amigoa.
Legendaarinen Tiffany-yökerho oli monen suomalaisen suosima tanssipaikka Playa del Inglesissä. Lisäksi Jorma pyöritti Amigoa.

 

Lue myös: Kuva! Muistatko laulaja Jorma Kalevin?! Tältä hän näyttää nyt – paljastaa Seiskalle olevansa kuolemansairas!

Veriarvot alhaalla vuosia

Jorma Kalevi sanoo kärsineensä jo tostakymmentä vuotta alhaisista veriarvoista.

– Hemoglobiini pitäisi olla miehillä vähintään 134, minulla se on ollut pitkän aikaa 100 ja jopa 96. Aneemisuutttani on tietysti tutkittu: on otettu vatsasta koepaloja ja luuydinnäytteitä. Kaikki oli kunnossa.

Tammikuussa 2018 Jormaa tutkittiin jälleen. Mies oli huonovointinen ja heikko, paino oli pudonnut parikymmentä kiloa. Osasyynä oli suru, sillä Jorman pitkäaikainen avopuoliso Anu, 49, menehtyi joulun alla 2017 Gran Canarialla. He ehtivät elää yhdessä 23 vuotta.

– Uusissa tutkimuksissa magneettikuvat paljastivat, että keuhkoni ovat todella huonossa kunnossa. Varjostuma ei ollut syöpää, vaan jotain muuta vakavaa, ja sain käskyn tulla jatkotutkimuksiin Suomeen.

Laulajanuransa Jorma Kalevi aloitti jo 1967. Levyjä ja sinkkuja on ilmestynyt 17. Hän sai Sisu-palkinnon elämäntyöstään 2017.
Laulajanuransa Jorma Kalevi aloitti jo 1967. Levyjä ja sinkkuja on ilmestynyt 17. Hän sai Sisu-palkinnon elämäntyöstään 2017.

 

Jormalla on kodit kahdessa paikassa: asunto Gran Canarialla ja talviasuttava huvila Päijänteen rannalla Jyväskylässä. Hän palasi keväällä 2018 Suomeen ja joutui kiireellisesti Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Jorman keuhkoista otettiin uusia koepaloja.

– Samana syksynä sain sitten diagnoosin, että minulla on keuhkofibroosi. Se on parantumaton, eikä sitä voi leikata, Jorma kertoo.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!