KRP: Turun epäilty terroripuukottaja jahtasi vain naisia: nuorin uhri 15-vuotias

Uutiset | 19.08.2017 14:51

Keskusrikospoliisi järjesti tänään (19.8.) tiedotustilaisuuden eilen perjantaina tapahtuneesta Turun epäillystä terroriteosta. 18-vuotiasta marokkolaismiestä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja niiden yrityksistä. 

Turun puukotukset
Verilöylyn alkamispaikalle kasaantui lauantaina yhä enemmän kynttilöitä ja kukkia. 

18-vuotiaan lisäksi poliisi on ottanut kiinni neljä muuta epäiltyä ja viidennen kohdalla on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Eli epäiltyjä on yhteensä kuusi ja tällä hetkellä rikosnimikkeet kaikkien kohdalla ovat samat, eli kaksi terroristisessa tarkoituksessa tehtyä murhaa ja kahdeksan terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan yritystä. Vanhin uhreista oli 67-vuotias ja nuorin15-vuotias nainen. 

Partio tapasi tilanteen päällä

Pääepäillyksi kutsuttu 18-vuotias marokkolaismies aloitti eilen perjantaina (18.8) myöhään iltapäivällä järjettömän verilöylyn Turun Kauppatorilla.

Turun puukotus
Järkyttävän veriteon jäljet olivat yhä nähtävillä seuraavana päivänä.

- Hän puukotti useita henkilöitä Turun Kauppatorin kohdalla ja eteni siitä juosten. Uhrit olivat hänen juoksureitilleen sattumanvaraisesti osuneita ihmisiä. Hätäkeskus sai ilmoituksen tilanteesta 16:02. Ensimmäisenä paikalle sattunut partio tapasi puukottajan niin sanotusti tilanteen päällä Puutorin edustalla Brahenkadulla. Hän ei totellut käskytystä, joten poliisi ampui häntä reiteen ja siten pysäytti miehen toiminnan, apulaispoliisipäällikkö Kari Puolitaival Lounais-Suomen poliisista kuvaili tiedotustilaisuudessa.

Valikoi uhreiksi naisia

Täysin sattumanvaraisesti pääepäilty ei kuitenkaan uhrejaan valinnut, sillä tutkinnanjohtaja Crista Granrothin mukaan vaikuttaa siltä, että hän valikoi uhreikseen tarkoituksella naisia.

- On viitteitä siitä, että uhrit on valikoituneet naisiksi.  Uhreista ainoastaan kaksi oli miehiä ja molemmissa tapauksissa he olivat menneet auttamaan aiemmin loukkaantunutta naista tai yrittää estää tekoa, Granroth perusteli.

turun puukotus
Tutkinnanjohtaja Crista Granroth, Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot ja apulaispäällikkö Kari Puolitaival

Epäilty ei suostu yhteistyöhön

Hengissä selvinneistä uhreista osa on jo päässyt sairaalasta, mutta joukossa on hyvin vakavasti loukkaantuneita, joita ei ole vielä päästy puhuttamaan. Heidän tilansa on poliisin mukaan vakava, mutta ei hengenvaarallinen.

Turun puukotukset
Turussa oli lauantaina liput vedetty puolitankoon.

Itse pääepäilty on myös sairaalahoidossa saamansa ampumavamman takia. Häntä on yritetty kuulla, mutta hän ei toistaiseksi ole suostunut yhteistyöhön poliisin kanssa. Poliisi vahvisti, että hän turvapaikanhakija, joka saapui Suomeen vuoden 2016 alkupuolella.

Poliisi tutkii asiaa terroritekona useiden eri syiden takia, mutta pääsyy epäilyyn on henkilön käyttäytyminen ennen tekoa.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Sami Sinokki
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!