Uutiset

Jori Lehterän osuutta huumerikoksiin puidaan Tampereen kokaiinikäräjillä - tämä on näyttö kiekkotähteä vastaan: tyypillinen toimintamalli huumausainerikoksissa!

08.01.2019 09:52

NHL-tähti Jori Lehterään liitetty Tampereen kokaiinivyyhdin puinti jatkuu tänään tiistaina (8.1) Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Laajaa medianäkyvyyttä NHL-tähden takia saaneessa vyyhdissä puidaan tänään Lehterän osuutta. Kiekkoilijaa ei ole kuitenkaan saatu haastettua oikeuteen, joten hän ei itse ole paikalla.

Syyttäjän mukaan Jori hankki viime kesänä eri erissä noin kahdeksan grammaa kokaiinia. Poliisi pääsi kauppojen jäljille televalvonnan ja puhelukuuntelun avulla, jotka todistavat Jorin ja toisen päätekijän teleliittymien paikantumisen lähekkäisiin tukiasemiin Tampereen keskustassa kolmena eri päivänä viime kesänä.

Osa tapaukseen liittyvistä kiinniotoista tehtiin Lehterän mökillä. Lisäksi Lehterän puhelinkeskustelut pääepäillyn kanssa noudattivat poliisin mukaan huumausainerikoksille tyypillistä toimintamallia. Lehterä oli pyytänyt pääepäiltyä tai tämän juoksupojaksi epäiltyä käymään luonaan mainitsematta syytä vierailulle. Lehterä väitti kyseen olleen pihahommista. 

Ote Lehterän poliisikuulusteluista.
Ote Lehterän poliisikuulusteluista.

Lehterä kiistää jyrkästi

Joria vastaan näyttönä on myös vyyhdin juoksupojaksi epäillyn miehen puheet kuulusteluissa. Mies on kertonut myyneensä pääepäillylle kokaiinia. NHL-tähdelle hän kertoi myyneensä sitä Tampereen baareissa ja yökerhoissa.

Televalvonnan mukaan Jori myös paikantui 3.kesäkuuta yökerhoon, jossa juoksupoika oli myymässä huumeita. Kuulusteluissa Jori väitti juoksupojan olleen yökerhossa töissä ja kertoi soittaneensa tälle vain kysyäkseen kyytiä tämän työvuoron päätyttyä.

Tätä kuvaa Lehterästä poliisi näytti epäillylle kuulusteluista.
Tätä kuvaa Lehterästä poliisi näytti epäillylle kuulusteluista.

Juoksupoika puolestaan kertoi, ettei ollut missään töissä tuohon aikaan ja olleensa yökerhossa kesä-heinäkuussa ainoastaan myymässä huumeita. Työntekijöitä yökerhoon välittävän henkilöstönvälitysyrityksen edustaja kertoi poliisille, että huumekaupan myöntänyt mies työskenteli yökerhossa ainoastaan yhden vuoron vuonna 2018, ja sen hän teki toukokuussa. 

Perui ostajien vahvistamisen oikeudessa

Oikeudessa juoksupojaksi epäillyn puolustus totesi, ettei mies vahvista oikeudessa huumeiden ostajien henkilöllisyyksiä.

Vyyhdin päätekijäksi epäillään 34-vuotiasta iranilaistaustaista miestä, jolla on sosiaaliseen mediaan ladattujen kuvien perusteella yhteyksiä useisiin suomalaisiin urheilutähtiin. Hän jäi kiinni ollessaan matkalla Lehterän mökille. Kiinniotettaessa häneltä löytyi noin 10 grammaa kokaiinia. Hän oli tavannut Lehterän kiinnijäämistä edeltävänä päivänä.

Ase
Tampereen huumausainekauppaa tehtiin gangsteriottein. Pääepäiltyä syytetään myös toisen syytetyn pahoinpitelystä ja lisäksi useammalta syytetyltä löydettiin luvattomia aseita.

 

Kuulusteluissa Lehterä kiisti jyrkästi ostaneensa tai koskaan käyttäneensä kokaiinia. Myös oikeudessa Lehterän puolustus kiistää rikoksen. 
 

Teksti:Sami sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!